Imobiliare

Maximizarea profitului obținut din închirierea unui imobil. 7 soluții eficiente

Autor Kastel Group Publicat miercuri, 7 decembrie 2022
Maximizarea profitului din inchiriere - Imobiliare - Kastel News

profitul în urma semnării contractului de închiriere

Investițiile în piața imobiliară pot fi un hobby sau o adevărată afacere. Dacă activitatea este întreprinsă în mod corect, un proprietar de imobile își poate crește fluxul de numerar prin închirierea acestora.

Iar pentru maximizarea profitului obținut din închirierea unui imobil, îți prezentăm 7 soluții eficiente:

1. Efectuează întrețineri preventive

Este înțelept să investești în serviciile profesionale de curățenie și să te ocupi de eventualele probleme ale imobilului înainte de a-l lista pentru închiriere. O proprietate gata de a fi închiriată înseamnă că aceasta a fost curățată, dezinfectată, reparată și renovată și se află într-o stare închiriabilă perfectă pentru noii chiriași.

În timp ce prezentarea unei proprietăți în cele mai bune condiții posibile te poate ajuta să atragi chiriași de calitate, eforturile de întreținere nu ar trebui să se oprească odată ce contractul de închiriere este semnat. 

Deși este esențial să respecți legile aplicabile privind confidențialitatea chiriașilor, angajează-te să inspectezi în mod regulat și să monitorizezi proactiv instalațiile sanitare, sistemele de încălzire și aerisire etc. Întreținerea preventivă este cea mai bună protecție împotriva reparațiilor costisitoare.

2. Setează un preț competitiv

Stabilirea unor prețuri corecte pentru piața imobiliară actuală poate fi o protecție împotriva profiturilor pierdute. Setarea unei chirii supraevaluate scade, de multe ori, cererile din partea chiriașilor. 

Ce înseamnă acest lucru? Imobilul tău va sta mai mult timp listat, fără succes. Deși o valoare mai mică a chiriei poate atrage mai mulți chiriași, nu vei avea oportunitatea să maximizezi profitul din procesul de închiriere.

Pentru a stabili un preț corect, dar competitiv pentru închirierea imobilului tău, analizează concurența locală și creează un profil al publicului țintă pe care vrei să-l atragi:

  • Cercetează alte listări de închiriere pentru a determina media prețurilor la imobile din cartierul tău;
  • Investighează starea și facilitățile chiriilor competitive;
  • Evaluează datele privind piața imobiliară locală pentru a înțelege cererea și oferta;
  • Ia în considerare crearea unei strategii de stabilire a prețurilor pe baza duratei de închiriere.

Apelează la un consultant imobiliar profesionist și află care este valoarea adevărată și potențialul de închiriere al proprietății tale.

3. Evaluează chiriașii care vin la vizionare

Evaluarea cu atenție a potențialilor chiriași este printre cele mai eficiente instrumente pentru a minimiza riscurile de deteriorare a proprietății și a chiriilor neplătite – aspecte care afectează profitul în mod direct. Astfel, când alegi chiriașii pentru imobilul de închiriere, fii atent la toate informațiile pe care aceștia le oferă:

  • Venit suficient, cu caracter permanent, în general în valoare de două sau trei ori mai mare decât valoarea chirieri lunare;
  • Experiențe anterioare cu schimbarea locurilor de muncă sau cu perioade de șomaj;
  • Experiențe anterioare cu alți proprietari;
  • Existența sau inexistența condamnărilor penale anterioare;
  • Un scor de credit sănătos și un comportament de plată pozitiv.

De asemenea, informează-te cu privire la răspunderile mandatorii ale chiriașilor pentru a evita situațiile neplăcute.

chiriași la vizionarea unui apartament

4. Eficientizează procesul de plată a chiriei pentru chiriași

Posibilitatea de a plăti chiria online este o modalitate excelentă pentru a te asigura că ești plătit la timp. Asigură-te că utilizezi un serviciu online securizat pentru a colecta chiria online. Un portal de plăți online pentru efectuarea tranzacțiilor bancare, atât cu cardul de debit, cât și cu cardul de credit, poate fi convenabil pentru utilizatori, mai ales atunci când portalurile permit chiriașilor să împartă automat chiria între colegii de cameră.

Efectuarea plăților online protejează profitul, permițându-ți să trimiți notificări pentru chiriași și să evaluezi taxele de întârziere. De asemenea, poți lăsa procesul de colectare a chiriilor pe mâna specialiștilor în property management

Acest serviciu imobiliar te poate ajuta mai ales dacă ai mai multe proprietăți date în chirie.

5. Crește valoarea chiriei în mod eficient

Pe măsură ce înveți cum să profiți la maxim de pe urma imobiliarelor, ajungi să înțelegi cât de sensibil este subiectul chirieri. Chiriașii pot fi mai loiali dacă prețul chiriei este unul convenabil pentru capacitățile lor financiare lunare, dar acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să ridici niciodată valoarea chiriei atunci când există un motiv întemeiat pentru acest lucru. 

Inflația națională poate fi un motiv bun pentru creșterea chiriei. De asemenea, un alt motiv poate fi valoarea chiriilor semnificativ mai mare pentru imobilele din același cartier care oferă aceleași facilități. Încearcă să crești valoarea chiriei proprietății tale pentru a ajunge cât mai aproape de celelalte, păstrând totuși un cost evident mai mic.

Reține că ar trebui să ridici valoarea chiriei doar atunci când este cazul, informându-ți chiriașii în mod corespunzător. 

6. Stabilește reguli de închiriere și respectă-le

Un contract de închiriere bine stabilit din punct de vedere juridic este fundamentul oricărei relații de succes între chiriaș și proprietar. Acest lucru stabilește așteptări și consecințe clare, cum ar fi taxele de întârziere.

Odată stabilite aceste linii directoare, acestea trebuie respectate atât de proprietar, cât și de chiriaș sau există riscul de a pierde un venit suplimentar. De asemenea, reține că regulile trebuie să fie aceleași pentru fiecare chiriaș, de fiecare dată, pentru a evita orice litigii de locuințe echitabile din punct de vedere financiar.

7. Ține evidența în mod eficient

Adoptă o metodă de evidență care ți se potrivește pentru proprietatea sau proprietățile pe care le închiriezi și utilizeaz-o în mod consecvent. Înregistrările tranzacțiilor cu atenție îți pot maximiza deducerile atunci când vine vremea impozitării taxelor din chirii, protejându-te în cazul unui audit.

Monitorizează banii investiți în imobilele deținute, profiturile și alte documente legale.

Gestionarea propriei proprietăți de închiriere îți poate maximiza potențialul de profitabilitate pentru investiția făcută, asta dacă o faci bine. Pregătirea imobilului pentru listare necesită, desigur, mult mai mult decât curățarea, dezinfectarea și posibilele renovări.

Investiția ta într-o proprietate este, până la urmă, o afacere și trebuie tratată ca atare. Protejează-te împotriva amenzilor, taxelor sau cheltuielilor neașteptate prin înțelegerea legilor naționale privind aspectele domeniului imobiliar. De asemenea, păstrează toate înregistrările digitale privind tranzacțiile financiare și comportamentul chiriașilor, deoarece acestea pot fi de neprețuit în cazul unei dispute judiciare.

Răspunde prompt la solicitările chiriașilor privind îmbunătățirea experiențe de ședere. Până la urmă, un chiriaș fericit este un chiriaș pe termen lung, eliminând posibilitatea ca imobilul tău să nu mai aducă profit, chiar și pentru o scurtă perioadă.