Imobiliare

Administrarea unui imobil în București atunci când locuiești în străinătate. Cum ai garanția investiției?

Autor Beatrice Bungo Publicat joi, 25 august 2022
Administrarea unui imobil în București atunci când locuiești în străinătate - Imobiliare - Kastel News

Gestionarea unei proprietăți în București atunci când locuiești în străinătate poate deveni una dintre cele mai bune tipuri de investiții imobiliare pe care le poți face în acest moment. De ce? Pentru că piața imobiliară din România este încă în dezvoltare dacă o comparăm cu cele din străinătate, ceea ce înseamnă că încă poți achiziționa un imobil la un preț convenabil. Mai ales dacă ai venituri din străinătate care depășesc veniturile medii din România.

Când investești într-o proprietate, te aștepți la venituri pasive care să pună în valoare investiția inițială. Dar cum poți face acest lucru dacă locuiești în străinătate, dar vrei să cumperi în București? Află în rândurile următoare:

Alege o locație bună în București

Dacă vrei să faci o investiție de succes în piața imobiliară din București, trebuie să cunoști orașul și oportunitățile pe care le oferă. În fiecare moment, un ansamblu rezidențial se află în construcție pentru a îndeplini nevoile oamenilor și standardele moderne de locuit. Oportunități de investiție există la fiecare pas. Dar trebuie să cunoști care este locația potrivită a imobilului în care vrei să investești și care sunt clienții tăi dacă vrei să vinzi sau să închiriezi.

O zicală tradițională din domeniul imobiliar spune că cele mai importante trei lucruri atunci când cumperi o proprietate sunt: locația, locația, locația. Și este 100% adevărat, pentru că oamenii își doresc confortul locației. În plus, Bucureștiul este binecunoscut pentru traficul aglomerat la anumite ore – de aceea, o locație facilă, aproape de punctele de interes ale clienților țintă, ar accelera rentabilitatea investiției.

Ține minte! Locația potrivită depinde foarte mult de cunoașterea orașului, a oportunităților și de înțelegerea nevoilor clienților.

Bazează-te pe un consultant imobiliar

Consultant imobiliar - Imobiliare - Kastel News

Pentru că nu te afli la „locul faptei”, colaborarea cu un consultant imobiliar este crucială. Acesta poate viziona imobilul pe care vrei să-l achiziționezi și te poate îndruma către alte oportunități mai avantajoase – aspecte foarte importante dacă aceasta reprezintă prima ta investiție sau nu cunoști secretele Bucureștiului. Consultantul imobiliar este un expert în piața imobiliară care se poate ocupa de tot procesul de vânzare-cumpărare, fără să fie nevoie să te întorci în România. De exemplu, poate să:

  • Evalueze proprietatea și să anticipeze eventualele probleme care ar putea apărea pe parcursul investiției;
  • Îți prezinte cele mai noi oportunități din București în care merită să investești pentru un venit pasiv pe termen lung;
  • Negocieze cu dezvoltatorul/proprietarul imobilului pentru a ajunge la suma de achiziție dorită;
  • Administreze activitățile legale incluse în procesul de vânzare-cumpărare a unui imobil;
  • Listeze imobilul achiziționat pe diferite platforme destinate tranzacțiilor imobiliare în scopul vânzării ulterioare sau închirierii;
  • Acționeze ca un intermediar pentru vânzarea/închirierea ulterioară a imobilului.

Chiar dacă ești sceptic în privința unei astfel de colaborări, de a-ți pune încrederea într-o terță persoană, trebuie să știi că un consultant imobiliar are numai de câștigat dacă este de partea ta.

Angajează un administrator de proprietate

Administrator de proprietate - Imobiliare - Kastel News

Managerii sau administratorii de proprietate sunt persoane specializate angajate să se ocupe de operațiunile, de întreținerea și administrarea chiriilor imobilelor unui proprietar. Responsabilitățile lor principale, printre multe alte sarcini, includ listarea și promovarea imobilelor și găsirea clienților ideali (a chiriașilor), asigurându-se că prețul de închiriere este competitiv și dinamic, acoperind în același timp impozitele și cheltuielile generale, colectând chiria și respectând legile și clauzele de închiriere.

Responsabilitățile exacte ale unui manager de proprietate va varia în funcție de tipul de imobil gestionat (în ce tip de locuință vrei să investești), de suma pe care o primesc și de termenii contractului de management.

De ce este important să angajezi un manager de proprietate dacă locuiești în străinătate? Pentru că îndeplinesc toată munca pe care ar fi trebuit să o faci dacă ai fi locuit în București:

  • Setează valoarea chiriei. Managerul de proprietate stabilește prețuri competitive pentru chiriile pe care le gestionează pentru a atrage publicul țintă. În general, acest lucru se realizează prin efectuarea unui studiu de piață privind celelalte proprietăți din zonă;
  • Încasează chiria. Managerul de proprietate se asigură de plata chiriei la timp din partea chiriașilor, setând un sistem de colectare, aplicând cu strictețe politicile privind taxele de întârziere dacă este cazul. Acest lucru este destul de important având în vedere că aproape 50% dintre chiriașii din România întârzie cu plata chiriei;
  • Evaluează, filtrează și gestionează chiriașii. Gestionarea chiriașilor este o altă responsabilitate în care se angajează un manager de proprietate. Acesta poate fi implicat în găsirea și verificarea potențialilor chiriași, gestionarea reclamațiilor și a problemelor de întreținere, dar și evacuarea chiriașilor dacă este cazul. Dacă vrei să ai o investiție de succes, gestionarea chiriașilor este importantă pentru rentabilitate;
  • Asigură serviciul de management al proprietății (property management). Proprietatea în care ai investit trebuie să rămână în stare sigură și locuibilă pentru a-ți asigura venituri pasive pe termen lung. Managerul de proprietate este responsabil pentru gestionarea fizică a proprietății, inclusiv de întreținerea regulată și rezolvarea reparațiilor de urgență.

Găsește un serviciu de amenajări interioare

O investiție înseamnă mai mult decât o plată în contul unui dezvoltator/proprietar; mai mult decât închirierea ulterioară a imobilului în care ai investit. O investiție înseamnă să te asiguri că proprietatea îndeplinește standardele de confort cerute de clienți. Altfel cum să fie o investiție rentabilă?

Dacă te afli în străinătate și investești într-o proprietate în București, înseamnă că nu te poți ocupa de amenajare. Amenajarea interioară este importantă pentru a atrage privirile clienților, dar nu o poți face decât dacă apelezi la un serviciu de amenajări interioare.

În final, cum poți avea garanția unei investiții în București dacă locuiești în străinătate? Simplu! Apelează cu încredere la serviciile de consultanță, property management și de amenajări interioare de la kastelgroup.ro.