Imobiliare

Tinerii din România, dornici să devină proprietari

Autor Beatrice Bungo Publicat marţi, 24 august 2021

Tineri și nerăbdători să înceapă o nouă etapă a vieții lor, în propria locuință. Așa pot fi caracterizați tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani, care, conform unui studiu recent realizat de Reveal Marketing Research, intenționează să îşi achiziţioneze, anul acesta, propria lor locuinţă.

Suntem țara din Uniunea Europeană, în care se găsesc cei mai mulți proprietari de locuințe. Conform unei statistici realizate de Eurostat, peste 95% dintre români deţin propria lor locuinţă. A deține o proprietate e un țel pe care îl au foarte mulți români în minte și pe care se pare că și tinerii își doresc să îl vadă atins.

Pe lângă dorința de a fi proprietari, putem lua în considerare și precedentul eveniment care ne-a schimbat multora nevoile locative și ne-a făcut să acordăm o importanță mai mare caselor în care trăim. Interesul tinerilor în a-și achiziționa o proprietate vine și după o perioadă în care munca s-a desfășurat pentru mulți de acasă și după un interval de timp petrecut multă vreme în acest loc, având în vedere pandemia de coronavirus și starea de urgență care au marcat anul 2020. Aceștia pot fi considerați principalii factori care influențează decizia tinerilor de a achiziționa o proprietate a lor, care să le îndeplinească nevoile locative și în care să se simtă bine chiar și atunci când sunt nevoiți să petreacă mai mult timp acasă.

Casă sau apartament?

Dar cum arată acest acasă pentru tinerii din România? Studiul Reveal Research Marketing, arată că 30% dintre tinerii cu vărsta cuprinsă între 18 şi 34 de ani intenţionează să îşi achiziţioneze o casă, în vreme ce 16% declară că ar opta pentru achiziţia unui apartament. Așadar, mai mult spațiu, intimitate, poate chiar și spațiul verde, sunt calitățile cu care vine o casă și cele care au câștigat teren în viziunea tinerilor care vor să devină proprietari.

Ce e important pentru tinerii dornici să devină proprietari?

Respondenții studiului citat sunt de părere că piața imobiliară din România va crește anul acesta în continuare. Chiar și așa, prețurile de achiziție, pe care tinerii le consideră mai mari, nu stau în calea dorinței lor de a deveni proprietari. 6 din 10 sunt de această părere. Printre detaliile importante pe care tinerii le iau în considerare atunci când sunt în căutarea unei locuinţe, se numără calitatea materialelor de zidărie folosită. Un procent covârșitor de 86% se arată interesat de acest aspect. Contează și vechimea clădirii pentru 84% dintre respondenți, dar şi distanţa faţă de locul de muncă pentru 72% dintre tinerii respondenți ai acestui studiu.

A fi proprietar e un obiectiv pe care tot mai mulți români vor să îl îndeplinească. Dorința de a deține, obicei sau nevoie, contează mai puțin. Important e să ne simțim bine în locul în care dimineața ne bem cafeaua și ne începem ziua și implicit, în cel în care ajungem să încheiem o zi de muncă, relaxându-ne și bucurându-ne că am ajuns acasă. Apartament sau casă? Tu decizi, iar noi te putem ajuta cu un portofoliu vast de proprietăți, unde poți să o găsești pe cea ideală ție.

Autor: Beatrice Bungo