Imobiliare

Noua înfățișare a pachetelor de Property Management Kastel

Autor Beatrice Bungo Publicat miercuri, 6 aprilie 2022

Schimbările denotă de cele mai multe ori o evoluție. Încă de la înființarea Kastel Group, țelul principal a fost dezvoltarea continuă a serviciilor furnizate. Doar așa poate fi asigurată calitatea unor servicii, dacă acestea evoluează în funcție de nevoi și de perioada în care trăim. Din dorința de a dezvolta serviciul de Property Management, vine și noua identitate a pachetelor de servicii. A fost urmărită îmbunătățirea lor pentru a crește numărul de beneficii de care se bucură proprietarii de imobile. 

Pachetele de Property Management asigură accesul permanent la istoricul imobilului. Proprietarul are acces la fotografiile periodice de verificare, la contracte, acte adiționale, la toate procesele verbale întocmite sau problemele tehnice pentru care au fost efectuate intervenții sau care sunt în curs de rezolvare. Per ansamblu, este vorba despre controlul deținut de proprietar prin accesarea unei baze de date manageriate de specialiști în Property Management. Serviciul de Property Management și pachetele Kastel asigură buna administrare a cheltuielilor și o evidență transparentă a acestora. Situația plăților efectuate cu renovarea, îmbunătățirile aduse, achiziția de electrocasnice, electronice sau mobilier, toate au devenit accesibile proprietarului. 

Procesul de tranziție, de la preluarea unei proprietăți de către specialiștii în Property Management, până la listarea, și mai apoi, închirierea cu succes, reprezintă informații și pași importanți, pe care orice proprietar care alege unul dintre pachetele Kastel, le va cunoaște. Este vorba despre statusul proprietății, dar și despre administrarea acesteia odată ce a fost închiriată. Echipa Kastel pune la dispoziția proprietarului posibilitatea de a urmări încasările și plățile. Prin serviciul de Property Management este asigurată administrarea transparentă a proprietăților. Pentru a înțelege mai bine cu ce beneficii vine serviciul de Property Management al Kastel și noile pachete destinate proprietarilor, acestea prind contur în următoarele rânduri:

Este pachetul dedicat proprietarilor care vor să aibă o predictibilitate a costurilor lunare. În trecut, denumit BLUE, acesta presupune o analiză comparativă de piață, pregătirea proprietății pentru închiriere și un proces de marketing online și offline pentru a garanta succesul închirierii în cel mai scurt timp posibil. Prin intermediul acestui pachet, proprietarul poate verifica istoricul și bonitatea financiară a chiriașului și se bucură de asigurarea birocrației referitoare la închirierea proprietății, de către echipa de specialiști. Chiria este colectată și transferată exclusiv prin transfer bancar. Presupune asistența juridică în privința procesului de închiriere și toate serviciile ce au în vedere administrarea proprietății sunt realizate în baza unei taxe lunare fixe. 

Fiecare companie care furnizează servicii observă preferințele clienților săi. În ceea ce privește serviciul de Property Management, Kastel Group a sesizat tendința de alegere a pachetului IQ PLUS, în trecut, denumit – RED pentru administrarea proprietății lor. Acesta este cel mai popular pachet de Property Management asigurat de echipa de specialiști ai Kastel. De ce? Oferă tot ceea ce presupune pachetul IQ FIXX, dar asemenea noii identități, vine cu un PLUS de valoare în viziunea proprietarului. De pildă, transferul chiriei se poate efectua prin bancă sau numerar, în funcție de preferința proprietarului, iar din perspectivă juridică, vine cu beneficiul asistenței nelimitate în întocmirea de declarații de venit pentru impozitarea în sistem forfetar. Este un pachet avantajos pentru că taxa de administrare lunară este reprezentată de un procent din chiria lunară. Poate cea mai atractivă calitate a acestui pachet este angajamentul de 12 luni al Kastel Group pentru perioada contractuală de închiriere. 

Însumează toate calitățile celorlalte două pachete de Property Management și funcționează asemeni unui pachet care include toate beneficiile pe care și le-ar putea dori un proprietar în materie de administrare a unui imobil. Pachetul numit inițial GOLD, devine acum IQ ULTRA. Spre deosebire de IQ FIXX și IQ PLUS, include servicii de curățenie și un comision 0 de închiriere, dar și cu un beneficiu de a fi client Kastel. Cei care aleg acest pachet se bucură de accesul la flota de autovehicule a agenției – Kastel Mobility, prin intermediul căreia, pot închiria oricând automobile noi, întotdeauna pregătite de drum, cu 0 avans, 0 garanție și în cel mai scurt timp posibil. 

Beneficiile alegerii unui pachet de Property Management al Kastel Group

Rezultatele sunt cele care vorbesc și care ne fac să alegem contractarea unor servicii. Unul dintre cele mai importante aspecte în sectorul de închiriere a proprietăților este reprezentat de stabilitatea chiriașului. O simplă comparație între administrarea în regim propriu și cea a Kastel, ne arată că stabilitatea în rândul proprietăților manageriate de echipa Kastel e cu 45% mai mare decât în cazul managementului proprietarului.

Precedentul e important, iar în privința serviciului de Property Management, comportamentul chiriașilor e relevant. Al celor care predau proprietatea fără datorii, așa cum își dorește orice proprietar de imobile. În ultimii 5 ani, rata chiriașilor care au predat cu datorii o proprietate administrată de Kastel a fost de sub 2%, iar în anii 2020 și 2021, rata acestora a fost de 0%. Practic, toți chiriașii care au plecat au lăsat totul achitat în urma lor. 

Costurile de administrare reprezintă și ele un plus de valoare în cazul serviciului de Property Management al Kastel, față de celelalte din domeniu. Din experiența Kastel de până acum, s-a dovedit că aceste costuri de administrare fiscală și tehnică ale Kastel sunt mai reduse față de media pieței, cu până la 35%. 

Un serviciu de Property Management înseamnă administrarea imobilelor de către o terţă parte, de o agenție imobiliară sau o firmă specializată. În ceea ce privește serviciul furnizat de Kastel Group, vorbim despre administrarea proprietății în mod transparent, despre timpul economisit al proprietarului, despre respectarea legislației în vigoare și maximizarea profitului pe investiția făcută. Evoluția pachetelor de Property Management ale Kastel Group presupune dorința de a avea beneficiari mulțumiți pe deplin de alegerea făcută. 

Autor: Beatrice Bungo