Imobiliare

Evoluția și rezultatele Kastel Group pe piața imobiliară în anul 2020

Autor alexandra Publicat marţi, 9 martie 2021
Evolutia si rezultatele Kastel Group pe piata imobiliara in anul 2020 - Kastel News

Anul 2020 a fost anul schimbărilor, în care cu toții am fost nevoiți să ne obișnuim cu o nouă normalitate cauzată de pandemia de coronavirus. Kastel Group a reușit să încheie favorabil această perioadă, prin activitatea continuă și devotamentul echipei. A fost anul în care fiecare afacere s-a confruntat într-un fel sau altul cu o serie de provocări. La final, am trecut în revistă realizările, am analizat evoluția Kastel Group, astfel că în următoarele rânduri vă vom prezenta o retrospectivă a anului 2020.

Cifra de afaceri a Kastel Group în 2020, comparativ cu 2019

În ciuda faptului că a fost o perioadă a provocărilor pentru mai multe domenii de activitate, inclusiv pentru sectorul imobiliar, Kastel Group a încheiat anul financiar 2020 cu o creștere a cifrei de afaceri de 32%. Astfel, suma totală obținută din operațiunile efectuate în anul 2020 prin vânzarea și prestarea de servicii a Kastel Group, a reprezentat o creștere față de anul 2019 și implicit un motiv de mândrie, reușind să ne adaptăm pieței imobiliare. Asta ne determină să ne gândim și la o caracteristică a cifrei de afaceri, relevantă pentru orice firmă, și anume, cea de a fi un indicator de departajare la nivel economic.

Evoluția serviciului de property management în anul 2020

Kastel Group a înregistrat o creștere cu 43% a numărului de proprietăți aflate în administrare comparativ cu anul precedent. Am adus în portofoliul nostru mai multe proprietăți, dublând veniturile din această activitate. Cu toate acestea veniturile din tranzacțiile de închiriere au scăzut cu 22%. Având în vedere efectele pandemiei resimțite în domeniul imobiliar, putem spune că anul 2020 a fost anul în care cu toții am fost nevoiți să ne adaptăm. Astfel, am crescut veniturile din property management, observând o stabilitate a chiriașilor din proprietățile pe care le administrăm, comparativ cu cea a proprietăților administrate direct de proprietar. La nivelul Bucureștiului, oferta a devenit mai mare decât cererea motivul fiind eliberarea proprietăților, atât de cei care s-au mutat în afara Bucureștiului, revenind în orașele de reședință, cât și cele care au avut ca scop închirierile în regim hotelier, domeniul fiind afectat în mod direct de criza sanitară. Așadar, proprietățile au fost reorientate spre închirierea pe termen lung.

Evoluția tranzacțiilor de vânzări în anul 2020 comparativ cu anul 2019

În ciuda mitului conform căruia, pandemia avea să stea în calea dorinței de achiziție a românilor, Kastel Group a întregistrat o creștere a tranzacțiilor de vânzări. Starea de urgență ne-a pus în situația de a da o altă valoare spațiului locativ. Astfel, dorința de achiziție a unei proprietăți mai spațioase, mai potrivite pentru nevoile românilor, s-a resimțit prin interesul pentru achiziția de proprietăți. Kastel Group a înregistrat anul trecut o creștere a volumului de vânzări cu 144%, comparativ cu 2019, ce se va reflecta inclusiv în următorul exercițiu financiar, cât și o creștere a veniturilor aferente comisioanelor obținute din tranzacțiile de vânzări, de 27%.

Așa a arătat anul 2020 la Kastel Group, din perspectiva cifrelor, a procentelor, comparativ cu activitatea din anul 2019, față de care am înregistrat creșteri importante, o evoluție notabilă. Printre planurile noastre de viitor se numără dorința de informare constantă, astfel că anul acesta vom lansa revista Kastel. Ne preocupă și piața de francizare, dorindu-ne să recrutăm agenți la nivel național și nu în ultimul rând, dorim să ne mărim portofoliul de proprietăți aflate în administrare. Vrem și ne străduim ca viitorul să fie și mai bun decât trecutul. Ne vom continua activitatea în domeniul imobiliar prin acțiuni menite să îmbunătățească constant serviciile Kastel Group.

Autor: Beatrice Bungo