Nomadia Bootcamps

Nomadia Xtreme Sezonul 2, un maraton pentru viitorul copiilor

Author Beatrice Bungo Published on Thursday July 11th, 2024

Anul acesta, maratonul Nomadia Xtreme revine cu un nou sezon plin de provocări și emoții pentru 22 de nomazi dornici să pornească într-o aventură de peste 800 de km prin Moldova și Bucovina. Timp de 4 zile, 22 de nomazi, 11 echipe își vor depăși condiția și vor da tot ce au mai bun pentru viitorul a 11 copii. Nomadia Xtreme este un proiect dezvoltat de Fundația Kastel – Inaugurează Viitorul, cea care revine cu un nou maraton de aventură. Au fost aleși cei 11 copii din medii defavorizate care urmează să își aleagă echipele care să alerge pentru ei în maratonul de aventură Nomadia Xtreme. Este un eveniment care va fi de două ori mai intens, de trei ori mai dinamic și de patru ori mai emoționant decât primul sezon.

O călătorie de 800 km prin Moldova și Bucovina

În noul sezon, 11 echipe formate din câte doi nomazi curajoși vor parcurge peste 800 km prin Moldova și Bucovina, fără telefoane personale și cu doar 100 de lei la dispoziție. Fiecare echipă va lupta într-o competiție de 4 zile pentru a câștiga burse lunare oferite de Fundația Kastel pentru copiii pe care îi reprezintă.

Reguli noi pentru provocări și mai mari

Startul Maratonului – Fiecare echipă va primi 100 de lei pe care îi poate folosi cum dorește. Fie pentru a-și cumpăra mâncare, pentru a plăti transport sau pentru a-i înmulți pe parcursul probelor. Echipele vor avea un obiectiv financiar de îndeplinit, iar atingerea sau depășirea acestui obiectiv va aduce puncte importante. Miza de îndeplinire a probelor este mare, iar asta pentru că echipele care nu reușesc să își îndeplinească obiectivele vor suferi penalizări.

Sarcini și Probe- Concurenții vor avea diverse probe palpitante pe parcursul celor peste 800 de km. La finalul fiecărei probe, vor primi un indiciu pentru următoarea provocare. Gradul de dificultate al probelor este culminat de condiționarea echipelor în ceea ce privește transportul, asta pentru că nu pot utiliza același vehicul de două ori și nu au voie să depășească numărul maxim de pasageri admis într-un autovehicul. 

Întâlnirea de la finalul fiecărei zile și sistemul de salvare

La finalul fiecărei zile echipele se vor întâlni cu Povestitorul (Christian Tudorache), Zâna Nomadă (Valentina Cristea) și Spiridușul Nomad (Pompei Mititean). Trei echipe vor fi salvate, iar celelalte opt vor trebui să își găsească cazare la localnici, conform unor reguli stricte:

  • Prima echipă salvată: este echipa cu cel mai mare punctaj din ziua respectivă;
  • A doua echipă salvată: este echipa cu cel mai mare punctaj asigurat de votul publicului;
  • A treia echipă salvată: este echipa cu cele mai puține nominalizări primite de la celelalte echipe. Fiecare echipă va nominaliza patru echipe, distribuind un total de 100 de puncte între acestea. Echipa care face nominalizările are libertatea de a-și stabili strategia, putând să aloce puncte diferite fiecărei echipe nominalizate, în limita celor 100 de puncte disponibile. Echipele care primesc nominalizări pierd punctele respective din punctajul total, puncte care vor fi adăugate în contul echipei care a făcut nominalizările.

Primele două echipe salvate și echipa care a terminat ziua pe ultimul loc ca număr de puncte, dar care nu mai poate fi salvată în acea seară, vor avea imunitate la nominalizări. Astfel, doar opt echipe vor intra în sesiunea de nominalizări, iar echipa cu cele mai puține nominalizări va fi cea de-a treia echipă salvată în acea seară.

Ordinea plecărilor din fiecare dimineață

La fel ca în fiecare seară, diminețile încep cu un checkpoint în care se reunesc toate echipele. Ordinea plecării în maraton va fi determinată de o serie de noi nominalizări. De data aceasta, toate echipele vor face nominalizări și pot fi nominalizate.

Seara, echipele nominalizează alte patru echipe și le iau un total de 100 de puncte, pe care le adună în contul lor. Dimineața, fiecare echipă va nominaliza patru echipe și va distribui 100 de puncte din contul lor în conturile celor patru echipe nominalizate. Valoarea punctelor distribuite poate varia în funcție de strategia fiecărei echipe.

Ordinea plecării în maraton va fi determinată de numărul de puncte pe care echipele le-au primit în timpul nominalizărilor. Aceasta va influența direct poziția de start a fiecărei echipe în cursa zilnică.

Finalul aventurii și marile premii

În a patra zi de competiție, toate echipele își vor continua maratonul până când, pe parcursul zilei, vor fi anunțați cei trei finaliști:

  • Primele două echipe finaliste – vor fi cele care au obținut cel mai mare punctaj cumulat în zilele de competiție;
  • A treia echipă finalistă – echipa cu cele mai multe voturi din partea publicului.

Cele trei echipe finaliste vor concura pentru a câștiga marele premiu, o bursă de 1.000 lei/lună acordată timp de 12 luni pentru copilul pe care luptă în maratonul Nomadia Xtreme, sezonul 2. 

Personaje vedetă și rolul lor

Zâna Nomadă este cea care ajută echipele pe parcursul probelor prin intermediul unor totemuri obținute de echipe. Totemurile pot aduce puncte valoroase, avantaje în probe sau protecție în fața piedicilor și provocărilor Spiridușului Nomad.

Spiridușul Nomad este cel care pune piedici echipelor, vine cu provocări neașteptate și penalizări prin intermediul totemurilor găsite de nomazi. La fel ca Zâna, Spiridușul poate acționa direct sau prin intermediul totemurilor găsite. Echipele care găsesc totemurile Spiridușului pot lua puncte din punctajul celorlalte echipe, pot întârzia alte echipe pe traseu, le pot da penalizări sau chiar pot schimba un punctaj de la o anumită probă creând un dezavantaj pentru una dintre echipele considerate un pericol. 

Povestitorul Nomadia Xtreme este cel care mediază conflictele și se asigură că echipele își păstrează direcția corectă pe parcursul competiției.

Nomadia Xtreme asigură un viitor mai bun pentru copiii proveniți din medii defavorizate

Maratonul Nomadia Xtreme nu este doar o competiție de anduranță și strategie, ci și o oportunitate de a oferi un viitor mai bun pentru copiii aflați în nevoie. Fiecare echipă va lupta cu pasiune și dedicare pentru a câștiga burse care vor ajuta copiii din medii defavorizate să își continue studiile, să își croiască un viitor mai bun. 

Anul acesta, Nomadia Xtreme promite să fie un adevărat spectacol de curaj, ingeniozitate și spirit de echipă, inspirându-ne pe toți să visăm la un viitor mai bun și mai luminos pentru cei care îl reprezintă.