Nomadia Bootcamps

22 de curajoși se aventurează în România pitorească, într-o experiență de neuitat

Author Beatrice Bungo Published on Wednesday July 3rd, 2024

11 echipe se aventurează în Nomadia Xtreme, sezonul 2. Între 14-18 august are loc provocarea anului, cea care îi va purta prin Bucovina și Moldova, de-a lungul a peste 700 de km de autostop și mers pe jos, care îi va găsi în gazdă la oamenii locului, care îi va provoca la 4  zile fără bani și fără cazare pentru unii dintre ei. 4 zile în care 22 de oameni își vor lua rucsacul în spate, vor fi rupți de cotidian și nevoiți să facă față unor provocări care testează inteligența, îndemânarea, rezistența la situații stresante, fizicul și atenția la cele mai mici detalii. Se vor avea unii pe alții și un rucsac în spate, cel în care își vor pune doar strictul necesar, asta dacă nu vor să-și îngreuneze parcursul pe traseu. 

Telefonul personal se predă, iar în schimbul lui vine conectarea cu natura, cu ruralul și urbanul României, precum și empatia care îi va face pe nomazi să lupte pentru a câștiga Nomadia Xtreme. Miza Nomadia Xtreme e trăirea unei aventuri și combaterea abandonului școlar. În cel de-a doilea sezon, fiecare echipă va reprezenta un copil care are nevoie de sprijin pentru a continua să meargă la școală în condiții normale. Cele 11 echipe vor lupta pentru a oferi o șansă la educație celor 11 copii sprijiniți prin proiectul Nomadia. Echipa învingătoare va câștiga o bursă de 12 luni, în valoare de 12.000 Lei, bani ce vor fi oferiți unuia dintre copiii proveniți din medii defavorizate. Echipa de pe locul 2 va câștiga o bursă lunară de 500 Lei oferită timp de 12 luni copilului pentru care luptă. Cea de pe locul 3 va câștiga o bursă lunară în valoare de 500 de Lei timp de 6 luni de care va beneficia un alt copil, în timp ce echipa de pe locul 4 va putea oferi o bursă lunară de 500 Lei pentru 4 luni. Echipele de pe locurile 5, 6, 7 vor câștiga fiecare pentru copilul pentru care concurează câte o bursă lunară de 500 Lei oferită timp de 3 luni, iar cele de pe locurile 8, 9, 10, vor câștiga fiecare dintre ele câte o bursă lunară în valoare de 500 Lei timp de 2 luni, de care se vor bucura alți 3 copii proveniți din familii defavorizate. Valoarea totală a burselor oferite de Fundația Kastel este de 31.500 Lei. În spatele Nomadia Xtreme și a conceptului de vânătoare de comori românească se află Fundația Kastel – Inaugurează Viitorul care vrea să combată abandonul școlar prin oferirea accesului la educație în rândul copiilor proveniți din familii defavorizate din România.

Nomadia Xtreme este aventură, adrenalină și descoperire

Toate sunt trăite la extrem și toate se întâmplă în România noastră frumoasă, cea pe care echipa Kastel vrea să o facă văzută, experimentată. În sezonul 2 concurenții vor ajunge în Moldova și Bucovina rurală și urbană, unde tradiționalul românesc și turismul se îmbină de minune, descoperite într-o călătorie bogată în obiceiurile locului, în istorie, culinar, iar lista continuă. 

Tonul aventurii va fi întreținut de personaje tradiționale românești menite să faciliteze sau să îngreuneze parcursul echipelor. Spiridușul Nomad este cel care îi poate coborî din mașina câștigată cu greu la autostop, cel care le va da bătăi de cap concurenților prin fel și fel de șiretlicuri. Există și o Zână bună, cea care poate da timpul înapoi, care oferă puncte sau poate anula răul făcut de Spiri (cel care vă garantăm că nu va sta locului).  

22 de nomazi se aventurează în zile intense de probe care îi vor testa. Foamea, stresul sau incertitudinea vor trebui învinse pentru ca la final de zi, bilanțul de la checkpoint-uri să fie în favoarea lor. Nomadia Xtreme poate fi tărâmul strategiilor, unde alianțele se dovedesc a fi sau nu utile, asemeni capacității de a lega relații în viața de zi cu zi. Pentru cei individualiști, va fi aventura prin care își testează abilitățile și limitele, în care vor ieși din zona de confort indiferent de tipologia umană. 

Primul sezon a fost o adevărată trăire pentru cele 11 echipe înscrise, pentru echipa de organizare, cât și pentru publicul care a stat neclintit în timpul celor 3 episoade difuzate pe canalul de Youtube Nomadia. Sezonul 2 va fi și mai intens de atât. 

Nomadia Bootcamps și Nomadia Xtreme

Datorită succesului primului sezon, echipa Kastel a redefinit conceptul Nomadia și a creat 2 experiențe care sunt adresate unui public diferit. În Nomadia Xtreme se înscriu nomazi de pretutindeni, dornici să-și testeze limitele și să trăiască la intensitate maximă al celei mai tari aventuri din România. În timp ce Nomadia Bootcamps se adresează, începând din acest an, celor care vor să se bucure de networking în jurul focului, celor care vor să se relaxeze în inima naturii, în locații autentice. Nomadia Bootcamps se adresează profesioniștilor din diverse domenii, antreprenorilor care sunt în căutarea unor experiențe profesionale dobândite într-un mediu tradițional românesc, departe de urbanul agitat. 

Fundația Kastel – Inaugurează viitorul creează contexte de aventură trăite în România. Acestea asigură participanților o experiență de neuitat, în spatele cărora se află miza combaterii abandonului școlar. Un raport al Eurydice arată că România are printre cele mai puține politici de sprijin aplicat pentru elevi, menit să combată părăsirea timpurie a școlii și are unul dintre foarte puținele sisteme de educație europene fără echipe de sprijin multidisciplinar care să funcționeze în acest scop. Fundația Kastel vrea să investească în viitor și să ofere acces la educație în rândul copiilor proveniți din medii defavorizate pentru care mersul la școală este condiționat de lipsa rechizitelor, de lipsa hainelor și încălțărilor necesare pentru a merge la școală asemeni celorlalți copii. Accesul la educație nu trebuie să fie condiționat de lipsurile materiale sau de rușine. Fundația Kastel și nomazii care se aventurează în Nomadia Xtreme vor asigura accesul la educație în rândul copiilor din medii defavorizate și vor înlocui rușinea și lipsurile cu posibilitatea de continuare a studiilor pentru un viitor mai bun.