Imobiliare

Cum să obții un preț mai bun pentru proprietatea pe care o vinzi?

Autor Kastel Group Publicat joi, 9 martie 2023
Cum sa obtii un pret mai bun pentru proprietatea pe care o vinzi - Imobiliare - Kastel News

Vrei să-ți vinzi proprietatea la cel mai bun preț? Unul profitabil și care să nu pună potențialii cumpărători pe gânduri? Înseamnă că trebuie să iei în considerare sfaturile Kastel Group pentru a pregăti proprietatea înainte să o listezi pe piață. În următoarele rânduri îți oferim câteva sfaturi, pe care, dacă le vei pune în aplicare, ai putea crește interesul în rândul potențialilor cumpărători, dar și succesul unei tranzacționări rapide și pe măsura așteptărilor tale. 

Începe prin a te asigura că ai toate actele imobilului pe care vrei să-l vinzi

Asigură-te că ai setul complet de acte și că nu ai situații ascunse care îți pot periclita tranzacția. Pentru a fi sigur că le ai pe toate, consultă-te cu un agent imobiliar cu experiență sau cu un jurist. 

Depersonalizează proprietatea și listeaz-o curată

Îndepărtează pe cât de mult poți lucrurile personale. Ramele foto sau piesele de decor pe care tu le apreciezi, s-ar putea să nu fie văzute din aceeași perspectivă de către cei care vin la vizionări. Pe de altă parte, obiectele personale pot influența părerea unui om vis a vis de cel care le posedă. Prima impresie contează, iar curățenia nu poate decât să fie un punct roșu în accepțiunea oricui. Așadar, după ce ai depersonalizat imobilul, ocupă-te de o curățenie generală. Ideal ar fi să și vopsești. Prima impresie chiar contează. 

Adu imobilul într-o stare primitoare

Investește într-o cuvertură de pat nouă, draperii sau pături. Dar mergi pe variante cât mai neutre în materie de culori. Accesorizează bucătăria și baia și alege plante verzi pentru a aduce natura în casă, iar dacă proprietatea deține și o cameră pentru copii, asigură-te că ai o jucărie de pluș care să fie în centrul atenției. Un amănunt ca acesta ar putea să inducă unui potențial cumpărător ideea de imobil potrivit familiei sale. 

Optează pentru fotografiile profesionale

Fă un set de fotografii profesionale care să reflecte cât mai bine felul în care arată proprietatea ta. Asigură-te că fotografiile ilustrează imobilul din cât mai multe unghiuri. Spune NU pozelor cu telefonul personal sau celor în care reflexia ta din oglindă apare în fotografia din baie ori din hol. 

Fii atent la micile detalii

Aerisește proprietatea înainte de fiecare vizionare. Mergi mai repede la imobil cu câteva minute și aerisește fiecare spațiu. Ține cont de faptul că a aerisi nu înseamnă a răci. Nu îți dorești să vezi potențialul cumpărător dârdâind de frig. Va crede că proprietatea nu e izolată termic. Pe timp de vară, dacă ai un aparat de aer condiționat, imediat după ce aerisești, îl poți seta pe o temperatură optimă, astfel încât, atunci când ai o vizionare potențialii cumpărători să se simtă bine. Folosește odorizante pentru încăperi, dar fii atent să nu alegi mirosuri extrem de pregnante care pot deranja. Optează pentru variantele de odorizante fresh. 

Dacă ai disponibilitate, pregătește bunătăți sau un coș cu fructe și servește-i pe cei care vin la vizionări. S-ar putea să cucerești un gurmand cu o astfel de strategie care e și prietenoasă și de bun augur. 

Cel mai bun sfat – fii sincer, fii om

Arată-ți disponibilitatea, suportul și păstrează o atitudine prietenoasă cu fiecare potențial client pentru că oamenii cumpără oameni înainte de toate. 

Pune în aplicare sfaturile Kastel Group și vei avea succes în a obține un preț mai bun pentru proprietatea pe care o vinzi. Iar dacă ai nevoie de ajutor pentru că nu ai timp sau nu poți îndeplini toate sfaturile de mai sus, noi, echipa Kastel Group îți stăm la dispoziție pentru a te asigura că proprietatea ta va fi vândută în timp record și la prețul corect.

Autor: Beatrice Bungo