Imobiliare

Cum pregătești corect imobilul pentru vânzare: Ce trebuie să știi

Autor Kastel Group Publicat vineri, 10 decembrie 2021
Locuinta de tranzactionat


Apartament sau casă? Subiectul vânzării unui imobil, indiferent de tipul proprietății, este frecvent întâlnit pe piața imobiliară. Pe lângă întrunirea unor criterii ca locația, suprafața sau compartimentarea, prima vizionare este extrem de relevantă pentru un potențial cumpărător. 

Dacă și tu te afli în postura de proprietar și ești în situația în care te-ai decis să scoți un imobil la vânzare, află în următoarele rânduri cum poți transforma locuința pe care dorești să o vinzi într-un spațiu mai puțin personal, dar atractiv pentru cumpărători. Descoperă în cele ce urmează tot ce trebuie să știi despre pregătirea corectă a unui imobil pentru vânzare. 

Curăță și depersonalizează locuința atunci când vrei să pui la vânzare imobilul 

Știm că probabil te-ai atașat de modul în care ți-ai amenajat locuința de-a lungul timpului, însă trebuie să iei în considerare faptul că potențialii cumpărători poate nu au aceleași gusturi ca și tine în materie de design interior. Din acest motiv, printre primii pași în vânzarea unui imobil se numără depersonalizarea acestuia. Poți vopsi pereții casei în alb și poți îndepărta elementele decorative precum tapetul sau diversele autocolante. 

Această etapă a pregătirii unui imobil este precedată de curățenia generală. Cei care urmează să achiziționeze imobilul trebuie să aibă o idee clară despre cum vor arăta lucrurile lor într-un spațiu gol. Pentru ca totul să fie impecabil, poți apela la servicii profesionale de curățenie. La Kastel Group, te putem ajuta și cu această etapă. O echipă se va ocupa în detaliu de fiecare aspect al acestui proces. 

Renunță la obiectele inutile atunci când vinzi un imobil

Atunci când pui la vânzare un imobil deja mobilat, valoarea acestuia este mai mare, însă, te sfătuim să renunți la anumite piese de mobilier și accesorii care nu au o întrebuințare propriu-zisă în spațiul locuinței. În procesul de pregătire a locuinței, trebuie să pui deoparte obiectele care au valoare sentimentală, pentru a reuși să te detașezi sentimental de locul pe care l-ai numit acasă pentru mult timp. 

O locuință modernă este una bine organizată, cu mult spațiu de depozitare și cu un număr mic de accesorii și ornamente. Mizând pe echilibrul dintre confort și minimalism, vei permite potențialilor cumpărători să se identifice mai ușor cu spațiul locuinței. Astfel, pentru ca imobilul dat spre vânzare să arate impecabil, este necesar să înlături toate elementele care ar putea să-l aglomereze inutil și cu siguranță vei atrage atenția persoanelor potrivite. 

Identifică stilul cumpărătorilor când pregătești imobilul pentru vânzare 

Pentru a pregăti în mod corect un imobil pentru vânzare, trebuie să ai în vedere și cărui gen de persoane crezi că i-ar fi potrivit. În acest fel vei ști cum să abordezi procesul de vânzare-cumpărare, dar și cum poți modifica design-ul locuinței în funcție de personalitatea cumpărătorilor. Dacă locuința ta este mai mare și potrivită pentru un cuplu, cu planuri de mărire a familiei, cel mai probabil aceștia își vor aduce mobila proprie în locuință și vor dori să aducă modificări proprietății. Identificarea cumpărătorului este deosebit de importantă în procesul de vânzare al unui imobil. 

Fă o mică renovare în imobilul dat spre vânzare 

Renovarea cu siguranță nu se numără printre preferințele niciunui proprietar atunci când își pune la vânzare imobilul, fapt pentru care ne referim la mici modificări, de efect. Perdelele și draperiile, mânerele mobilei de bucătărie, bateriile chiuvetelor, toate acestea sunt detalii ușor de observat de către cei care vizionează o locuință în ideea achiziționării acesteia. 

Întrerupătoarele, capul de duș sau balamalele problematice sunt alte detalii de care trebuie să ții cont când pui spre vânzare imobilul. Aceste mici investiții de renovare te pot ajuta să vinzi locuința mult mai ușor. Încearcă să rezolvi orice problemă care ține de cablurile de curent sau țevi lăsate la vedere. Potențialii cumpărători ar putea aprecia că nu trebuie să piardă ei înșiși timp cu astfel de aspecte de renovare a locuinței. 

Asigură-te că vei obține cele mai bune fotografii ale imobilului 

Acum că imobilul este pregătit așa cum se cuvine pentru a fi dat spre vânzare, nu ignora importanța unor fotografii bune. Se spune adesea că o imagine face cât 1000 de cuvinte și cum primul contact pe care potențialii cumpărători îl au cu locuința ta este prin interemediul fotografiilor, trebuie să investești și în acest aspect. 

Dacă decizi să pui la vânzare imobilul printr-o agenție imobiliară, aceștia vor avea grijă să îi pună în valoare toate calitățile, chiar și prin imagini profesionale. 

Un minim de efort și atenția la detalii te poate ajuta să vinzi imobilul mai repede decât te-ai fi așteptat. Pune în valoare avantajele locuinței tale prin grija față de pregătire și prezentare, ținând în același timp cont de nevoile celor ce doresc să cumpere proprietatea. Kastel Group te poate ajuta prin servicii imobiliare premium pentru tot ce ține de regulile legislative și procedurale, necesare pentru încheierea contractului de vânzare-cumpărare. Pregătește corect imobilul pentru vânzare și întreg procesul va fi un real succes!