Home & Deco

Stilul industrial – un trend tot mai apreciat în lumea amenajărilor interioare

Autor alexandra Publicat luni, 2 august 2021

Fiecare proprietate are caracteristicile ei și totodată elemente pe care putem alege să le ascundem, ori să le punem în valoare. Țevile de gaz sau de căldură, cărămida ori tavanul și pardoseala din beton, dar și stâlpii de susținere, sunt elemente ce merită luate în considerare pentru amenajarea în stil industrial a unui apartament sau a unei case. Kastel Group îți spune în următoarele rânduri cum să îți amenajezi proprietatea în stil industrial, folosindu-te de anumite elemente pe care le găsești în casa ta.

Țevile de gaz sau de căldură pot fi lăsate la vedere

Stilul industrial este asociat cu elemente robuste, cum sunt țevile de căldură sau cele de gaz. Acestea din urmă pot fi galbene, ori dacă sunt din cupru, te poți declara și mai norocos pentru că le vei putea folosi cu ușurință, acestea fiind elemente specifice stilului industrial. Culoarea cuprului merge de minune cu piesele de mobilier din metal, negre, dar și cu texturile din piele, cărămizii sau în nuanțe pământii.

Știm că nu putem interveni asupra țevilor de gaz, iar dacă acestea sunt galbene, mulți proprietari sunt determinați să le mascheze sub orice formă. Galbenul nu este neapărat o culoare des întâlnită în amenajările în stil industrial, dar poate fi integrat. În încăperile în care predomină griul și negrul, țevile de gaz galbene pot fi elementele care oferă un plus design-ului interior.

În blocurile vechi sau la casă adesea întâlnim țevi de căldură deteriorate. Mascarea lor cu piese de mobilier sau vopsirea acestora în alb, sunt cele mai comune alegeri ale proprietarilor. Însă, dacă mergem pe varianta amenajării proprietății în stil industrial, putem foarte ușor să le vopsim, dar într-o culoare prin care să iasă în evidență. Alegeți negrul sau griul antracit, cel mai important este ca vopseaua să fie mată. Imaginați-vă un perete cărămiziu sau maro închis cu niște țevi negre, mate. Arată bine, nu?

Integrează cărămida aparentă în design-ul casei tale

Orice încăpere poate avea un perete de accent, iar dacă vorbim de amenjările interioare în stil industrial, e o idee des pusă în aplicare de designeri. Dacă noua ta proprietate este o casă din cărămidă, asigură-te că vei scoate acest element specific în evidență. Unii designeri aleg placarea pereților cu cărămidă aparentă, pentru amenajările în stil industrial sau rustic. În cazul tău, dacă proprietarea are pereți din cărămidă, merită să îi pui în valoare. Vei obține pereții de accent despre care aminteam mai devreme. Aceasta poate fi clasică sau roșiatică, ori o poți vopsi în ce culoare îți dorești, important e să o integrezi în design-ul casei tale.  Pentru a scoate și mai mult în evidență un astfel de perete din cărămidă, poți să alegi un sistem de iluminat din cablu negru mat, care să fie suspendat în mai multe puncte pe acest perete de accent sau în fața lui, din tavan.

Tavanul, pardoseala și stâlpii de susținere din beton – cele mai specifice elemente ale stilului industrial

Unii proprietari maschează grinzile din beton, iar dacă imobilul este semifinisat și observă pardoseala din beton, de abia așteaptă să o facă nevăzută. Dacă achiziționezi o proprietate în care tavanul, pardoseala, ori stâlpii și grinzile sunt din beton, ai putea lua în considerare amenajarea în stil industrial a imobilului. Aceste elemente sunt cele mai specifice acestui gen de amenajare, iar dacă le găsești la vedere, trebuie doar să le finisezi puțin și să le pui în valoare. Un tavan din beton, placat cu un grilaj din lemn, dar care să lase betonul vizibil, ar putea fi o alegere de amenajare a unui living spațios. Plusează cu mai multe corpuri de iluminat din metal sau cablu generos, suspendate, dar și cu elemente de decor cromate, oglinzi sau piese de mobilier din sticlă.

Nu doar casele sau apartamentele pot fi amenajate în stilul industrial. Putem să ne folosim de elementele specifice acestui stil și în cazul amenajării unui birou în care lucrează mai multe persoane. Biroul poate fi locul ideal, în care stilul industrial să fie pus în valoare și să obținem un spațiu de lucru plăcut și din perspectivă vizuală.

La momentul achiziționării unui apartament sau a unei case, luăm în considerare felul în care se prezintă și începem să ne imaginăm cum vom amenaja proprietatea. Uneori, credem că anumite aspecte ne-ar putea incomoda sau nu am putea să le trecem cu vederea. Totul are o rezolvare, în timp ce spațiul din oricare proprietate poate fi eficientizat și frumos amenajat cu puțin ajutor și imaginație. Prin Kastel Home Edit îți punem la dispoziție un astfel de serviciu, prin care te asigurăm de realizarea unor finisaje de calitate și amenajări interioare deosebite, chiar și în stil industrial.

Autor: Beatrice Bungo