Home & Deco

Pe ce punem accentul în amenajarea casei noastre în 2022?

Autor Kastel Group Publicat miercuri, 2 martie 2022
Pe ce punem accentul în amenajarea casei noastre în 2022? - Kastel News

Pe placul tău, confortabilă, primitoare și în ton cu noile tendințe în design interior. Așa ar fi ideal să se prezinte casa noastră în 2022 și nu numai. De ce credem că e nevoie pentru a ne simți bine acasă anul acesta, ținând cont de necesitățile locative și design interior, îți spunem în următoarele rânduri. 

Spații practice și confortabile

În ultimii doi ani am petrecut mai mult timp acasă. Pentru mulți acasă a devenit și locul de muncă. Schimbările produse de pandemie ne-au îndemnat să folosim mai bine spațiul de care dispunem în casele noastre, prin urmare, mulți am regândit amenajarea spațiului de muncă. În 2022 putem fi chiar și mai atenți la cât de practic este mobilierul pe care îl folosim și cât este de confortabil. De pildă, dacă într-un apartament trăiesc două persoane care lucrează remote, un birou practic ar fi unul dublu, unde își pot desfășura ambii activitatea de muncă. Ideal ar fi să optăm pentru piese de mobilier rabatabile, pentru a economisi spațiu, ori am putea alege mese multifuncționale. Zona de muncă de acasă trebuie să fie perfect funcțională și să ne asigure un nivel ridicat de confort, dar contează și felul în care se prezintă. Ne putem juca puțin cu paleta cromatică pentru a delimita zona de muncă de utilitatea încăperii, asta dacă nu vorbim de un spațiu destinat exclusiv biroului. Ce zici de un perete de accent, sau o arcadă rotunjită sub cupola căreia să se găsească piesa principală de mobilier din zona de lucru, biroul tău? E important să te simți bine acasă, dar și la muncă, iar dacă cele două medii se identifică prin același spațiu, asigură-te că în 2022, vei reuși să le separi și în același timp să fii cât mai productiv în activitatea ta profesională.

Îndrăznește în alegerea nuanțelor

Culorile saturate sunt de ceva vreme tot mai prezente în design-ul interior și nu e de mirare, având în vedere că o paletă de culori îndrăznețe oferă un plus în amenajarea oricărei încăperi. Alege anul acesta nuanțe inspirate de bijuterii, cum ar fi verdele smarald sau albastrul regal. O canapea în culoarea verde smarald într-un living cu nuanțe de cărămiziu și negru sună și arată foarte bine. Oferă profunzime și vin cu ideea de eleganță. Punem preț și pe texturile pe care le alegem. Acea canapea verde smarald ar putea fi cea mai bună alegere dacă mergem pe varianta de catifea sau plusăm prin alegerea unei texturi dense pentru a fi siguri că ne-am asigurat confortul în timpul unei seri de film. Așa vom obține în mod cert o zonă de relaxare cu accentul pus pe cele mai importante elemente. Culorile îndrăznețe sunt din ce în ce mai apreciate și integrate în amenajările interioare, iar anul acesta nu va fi o excepție. 

Alege materiale naturale pentru design-ul interior

Tot ce înseamnă natural a câștigat teren în ultimii ani în amenajările interioare. Te încurajăm să faci vizibilă natura anul acesta la tine acasă. Plantele verzi, lemnul natural prezent în obiecte de decor sau piese de mobilier, toate ne apropie mai mult de natură, pe care astfel reușim să o găsim și în casele noastre. Până și culorile în care se găsesc elementele din natură, pot fi baza unui stil de amenajare scandinav sau rustic în casa ta. Aranjamente cu flori de bumbac sau un covor din lână handmade, sunt binevenite și pot transforma o locuință din mediul urban într-una mult mai primitoare. 

Amenajează un colț de relaxare

Avem nevoie de un spațiu în care să ne putem cuibări după muncă și în 2022. Un loc în care să putem savura un pahar de vin, un ceai aromat sau un simplu moment de liniște. De un astfel de loc avem nevoie în orice casă, acum să decidem și unde ar trebui să fie amenajat. Într-un colț lângă o bibliotecă sau poate chiar pe pervazul lat al unui geam, unde ne înarmăm cu perne și pături pe durata sezonului rece. Un pervaz folosit drept zonă de relaxare ar putea avea o dublă utilitate. Ar putea fi și un loc utilizat pentru depozitarea unor obiecte. Avem nevoie doar de niște cutii care să încapă sub pervaz și de mici măsurători. Iar pentru cine nu percepe relaxarea fără confortul unui fotoliu, recomandăm unul tip leagăn. Lumina are un rol important în astfel de locuri pentru că ne poate ajuta. O lumină caldă, de ambianță este binevenită. Am mai adus aminte de conceptul de hyggekrog, acel loc pe care îl creăm chiar noi. Insistăm, pentru că acasă trebuie să ne regăsim în momente de liniște și relaxare. Hyggekrog-ul tău poate fi amenajat în bucătărie, în living, într-un colț al casei, sau pe acel pervaz de la geam. Poate fi și locul în care îți vine inspirația, unde se nasc idei strălucite, unul din locurile în care îți găsești refugiul. 

Sunt o mulțime de idei și tendințe de urmat care te pot ajuta în a petrece timp de calitate în casa ta anul acesta. Ține cont de ele, inspiră-te și creează locul ideal în care să te simți acasă. Pentru idei sau ajutor, îți stăm la dispoziție prin serviciul Kastel Property & Facility Management. 

Autor: Beatrice Bungo