Povești de succes

Nomadia Bootcamps, o experiența unică în viață care merită trăită

Autor Beatrice Bungo Publicat marţi, 11 aprilie 2023
Nomadia Bootcamps, experienta uncia - Povesti de succes - Kastel News

Imaginează-ți că pornești într-o aventură de 4 zile în care ai parte de zeci de probe. Îți cauți cazare, faci autostop, cunoști oameni la fel de curioși ca tine. Aventurieri sau cum le spunem noi, cei de la Kastel Group, nomazi. Poți porni în aventura vieții tale, cea pe care o recomand pentru că are un precedent și sunt sigură că următoarea experiență, Nomadia Bootcamp va depăși orice așteptare. 

Sunt Beatrice de la Kastel Group și îți vorbesc despre experiența pe care de-abia aștept să o trăiesc și la care te invit și pe tine pentru că știu că ți-ar părea rău să o ratezi. 

Între 11-15 august voi pleca într-o nouă aventură marca Kastel Group. Pentru mine devine a doua aventură alături de gașca asta de oameni creativi și care m-au făcut să mă redescopăr după o aventură în care am îndeplinit misiuni, am făcut autostop și cel mai important, mi-am recunoscut puterea de a face față unor provocări sau situații care mi-au arătat care-mi sunt punctele forte și slăbiciunile în situații limită. Acum 2 ani am participat la aventura care a pornit ca un team building cu echipa mea, Kastel Group, cea despre care am povestit aici. Acum mă pregătesc de Nomadia Bootcamps Ediția II. Un alt nivel, 7 echipe, 14 participanți, 4 zile, sute de kilometri, zeci de misiuni, toate filmate, asta pentru că experiențele merită împărtășite și sunt sigură că vor stârni interesul mai multor nomazi ca mine și ca tine.

Ce știu să îți spun despre Nomadia Bootcamps?

Suficient cât să te fac curios și pe tine. Suficient cât să devin și mai nerăbdătoare să trăiesc aventura care se apropie. Nomadia Bootcamp se întinde pe 4 zile. E o aventură în care te invit alături de mine și colegii mei. E creată și gândită de Christian Tudorache, CEO-ul companiei noastre și e orchestrată de zeci de persoane pentru ca tu, eu și colegii mei să ne bucurăm de ea. Începe pe 11 august, atunci când ne vedem pe tărâmul celor de la Albastru și Origini. Aventura începe pe 12 august. Cele 7 echipe, a câte 2 persoane fiecare, vom porni la drum în urma unor probe care vor stabili ordinea de pornire în cursă. Entuziasmați, cu zâmbetul până la urechi și cu picioarele și mintea pregătite de aventură, așa simt că vom porni la drum. Aaa, da; și cu echipe de filmare în urma noastră pentru că experiența asta va putea fi retrăită de noi, participanții, și vizionată de oameni pe Youtube, pe rețelele de socializare, pe internetul mare, acolo unde va ajunge la vreo 2 luni după ce trăim Nomadia Bootcamps Ediția II.. În spatele acestei experiențe sunt peste 100 de persoane, graficieni, copywriteri, cameramani, parteneri și organizatori. E multă muncă și pregătirile au pornit încă de anul trecut. 

Dacă la genul acesta de aventuri suntem obișnuiți să vedem persoane publice, în Nomadia Bootcamps nu există bariere. Te vei putea înscrie și tu. Imediat după ce vei face asta, vor urma discuții de tip interviu în care ți se vor explica regulile jocului, condițiile de participare precum și riscurile. Odată ce afli că ești unul dintre participanți, pregătește-te de cea mai tare experiență de până acum. Ce îți pot recomanda și sunt sigură că vom avea nevoie, e vibe-ul pozitiv. Să îl ai cu tine la purtător. Din experiența anterioară îți pot spune că asta m-a ajutat enorm la autostop. Oamenii îți simt energia, iar dacă nu e una pozitivă nu simt nevoia să intre în cursă cu tine și să te ducă la destinație. Să îți iei încălțări confortabile pentru că din ce înțeleg, vom parcurge sute de km, mulți s-ar putea să îi facem pe jos. Mai ai nevoie de ceva, cred eu esențial – dorință să câștigi pentru a-ți demonstra că poți. Îți spun de pe acum că premiul constă într-o sumă de bani care va fi donată unei familii cu copii. Cu ajutorul acestor bani, copiii vor putea să meargă la școală în continuare, având bani de rechizite, haine și încălțări. Scopul Nomadia Bootcamps e să facă mult bine sinelui tău, care după o astfel de aventură nu mai are nevoie de recompense. Dar gândul că pe lângă trăirea și încrederea dobândită în tine, vei obține și o sumă de bani cu care vei ajuta o familie care are nevoie de tine, e mai mult decât reconfortant.

Și cum spuneam, cursa începe sâmbăta, pe 12 august. După un scurt brief și după enunțarea regulilor, pornim la drum. După o mulțime de probe și km pe care îi vom parcurge nu știm pe unde, vom ajunge la un checkpoint, unde o probă va stabili care sunt cele 4 echipe care trebuie să își caute cazare și care sunt cele 3 care vor avea parte de confort și o masă caldă, cu mic dejun cu tot. A doua zi, pe 13 ne vom întâlni cu toții, unii mai bine odihniți, alții mai puțin. Dar cred eu, la fel de curioși de ce va urma. Ne vom vedea la checkpoint-ul stabilit și vom porni în misiunile de duminică. Finalul zilei știm de pe acum că ne aduce înapoi, la Albastru și Origini, unde vom cina împreună și vom împărtăși parcursul zilelor de aventură. Însă cursa nu se oprește aici. Luni dimineața finaliștii vor pleca într-o ultimă probă de jumătate de zi în urma căreia vom afla cine e câștigătorul Nomadia Bootcamp Ediția II. 

Îți spun că vor conta condiția fizică, memoria, agilitatea, răbdarea și multe alte atuuri pe care s-ar putea să le ai și le vei descoperi acum. Dacă nu, s-ar putea ca aventura Nomadia Bootcamps să te facă să le dobândești. În experiența anterioară pe care am trăit-o s-a apelat la abilitățile noastre artistice și îmi aduc aminte cu zâmbetul până la urechi de o probă care m-a încercat enorm, una de mâncare. Din ce înțeleg, ne așteaptă și astfel de probe. Tot ce ne lasă organizatorii să știm e că vor fi și probe cu mâncare legate de “tradițiile mai mult sau mai puțin cunoscute și demult apuse ale țării”. Ce înseamnă asta? N-am idee și nici nu vreau să știu; lăsăm necunoscutul să își facă treaba. Pe parcursul misiunilor știm că vom fi ori ajutați, ori încurcați. Există o zână bună și un spiriduș. Cel din urmă va încerca să ne pună bețe în roate pentru a face aventura și mai palpitantă și dificilă, în timp ce zâna ne va ușura parcursul. 

Personaje, sute de km, căutarea de cazare, adrenalina, ieșitul din zona de confort, misiunile care îți oferă satisfacția unei aventuri nemaitrăite, oameni văzuți prima dată și nu numai, pe toate ni le va oferi experiența Nomadia Bootcamps. O poți trăi, o poți susține, o poți revedea pe toate rețelele de socializare. E experiența din care vrei să faci parte. 

Rămâi cu ochii pe noi ca să afli când încep înscrierile sau cum poți face parte din această aventură ca participant sau susținător. 

Am fost Beatrice. Ne vedem față în față pe 11 august în Nomadia Bootcamp și în online, la aproximativ 2 luni după montajul și producția celei mai tari aventuri a anului. 

Autor: Beatrice Bungo