Home & Deco

Idei pentru un decor handmade de Crăciun

Autor Kastel Group Publicat marţi, 21 decembrie 2021
Pregatirea casei de sarbatori - Kastel News

Cum ai putea să creezi un decor original dacă nu cu ajutorul unor ornamente handmade? Kastel Group îți propune câteva idei simple, care te-ar putea inspira în privința decorului din casa ta în luna sărbătorilor de iarnă pentru o atmosferă plăcută în care vei ști sigur că ai avut o contribuție aparte pentru a te bucura de ea alături de cei dragi. Hai să vedem!

  1. Creează un decor din ornamente naturale 

Tot ce înseamnă natural poate fi ușor integrat în casa ta, indiferent de design-ul interior. De ce? pentru că în general, orice amenajare interioară conține elemente de decor naturale. În stilul rustic vei găsi lemnul, în cel scandinav, de asemenea. Ai înțeles idea – lemnul e prezent în foarte multe amenajări interioare, așa că poate fi inclus cu ușurință și în familia de ornamente naturale de Crăciun. De pildă, un trunchi poate să îți fie unul dintre cele mai specifice elemente de decor dacă alegi să îl pictezi cu ajutorul copiilor, într-o tematică de Crăciun. Poți face un aranjament deosebit cu ajutorul unei bucăți de trunchi, l-ai putea împodobi cu ramuri de brad și conifere. Vei obține un aranjament original pentru masa de sărbători sau pentru comoda ce se găsește în living.

  1. Ghirlande ce miros a Crăciun

Un kilogram de portocale, câteva bucăți de nucșoară și scorțișoară îți asigură cele mai specifice miresme de Crăciun. Ai nevoie de sfoară, o foarfecă și un moment liber, în care, să pregătești portocalele pentru uscat și să înfășori în sfoară nucșoară și scorțișoară sau în panglici, după cum îți surâde. Ziua următoare, îți mai acorzi timp ție și celor dragi pentru a realiza propriile ghirlande ce miros a Crăciun. Și uite așa, bifăm decorul ce miroase a Crăciun, existența unor ghirlande aparte dar punem o bifă și la timpul petrecut cu persoane dragi, un moment de respiro în care te oprești din goana după cadouri și alte pregătiri.

  1. Fii nonconformist!

Ai bradul, însă vrei să ieși din tipare și să fie cu totul diferit anul acesta. Pornim în mod evident de la ornamentele principale, și anume, globurile. Punem deoparte globurile din plastic și realizăm unele nonconformiste. Ce spui despre niște gheme de sfoară de cânepă, sau gheme de ață colorate, ori de lână? Sunt ușor de găsit în magazinele de mercerie, unde s-ar putea să nici nu stai la coadă la fel de mult în aceste zile, așa cum se întâmplă în cazul magazinelor de unde ai cumpăra un nou set de globuri pentru bradul de Crăciun.

  1. Ornamente comestibile

Un decor handmade, frumos dar și gustos. Se poate, dacă te gândești să folosești turta dulce. Ornamente comestibile ce pot folosite în decorul de Crăciun, în nenumărate feluri. Poți crea o coroniță pentru masa de Crăciun, pe care să o împodobești cu turtă dulce făcută de tine, ori poți realiza ghirlande pe care să le atârni pe draperie și să observi cum pe parcursul zilelor, cei mici le fac nevăzute, dar tocmai acesta e farmecul unui ornament comestibil. Și dacă tot povesteam mai devreme despre globurile pentru bradul de Crăciun, turta dulce poate fi folosită și în loc de globuri.

  1. Suport handmade pentru lumânările care nu pot lipsi în această perioadă

Lumânările au o contribuție importantă în crearea atmosferei specifice pentru sărbătorile de iarnă. În dormitor, în living, aprinse dimineața sau seara, sunt elemente care ne fac să ne simțim și mai bine acasă. Merită un suport handmade, unul extrem de ușor de realizat, în doar 5 minute. Ai nevoie de un borcan, pe care să îl umpli cu sare sau cu orez până pe la jumătate. Integrezi o lumânare și înfășori borcanul cu sfoară de cânepă. Lasă imaginația să zburde și vei obține un suport pentru lumânări deosebit, în primul rând pentru că va fi realizat de tine.

 

Decorul handmade înseamnă proiecte distractive, care invită familia la joacă și la un proces de creație. A te implica în crearea unui decor de Crăciun în această perioadă înseamnă și că vei lua o pauză și te vei bucura cu adevărat de această perioadă din an și de cei dragi.

 

Autor: Beatrice Bungo