Home & Deco

Decorul de Crăciun – nordic, tradițional românesc ori handmade?

Autor Adelina Bălan Publicat joi, 21 decembrie 2023
Decorul de Craciun - nordic, traditional romanesc ori handmade? - Kastel News

Cele mai așteptate sărbători se petrec în cel mai cald loc, acasă. Pentru a simți atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă, Kastel Group vine cu idei de amenajare a casei tale, astfel încât să simți căldura sărbătorilor alături de cei dragi, în jurul mesei petrecute în familie, în timp ce creați decorațiuni handmade cu cei mici sau atunci când vinul fiert se bea în căldura luminilor specifice stilului nordic, de unde vine și Moș Crăciun. 

Mergi pe specificul stilului scandinav în amenajarea mesei de sărbători

Include natura în decorul casei tale, cea reprezentativă stilului nordic. Masa festivă e locul în care poți integra natura cu ușurință, atât vizual cât și olfactiv. Folosește crengi de brad legate cu o panglică de culoarea lemnului, crem sau gri. Așează creanga pe șervetul din bumbac, sub tacâmuri. Completează decorul mesei de Crăciun cu lumina caldă specifică stilului scandinav. Alege lumânări simple și așează-le în mijlocul mesei festive. Îți recomandăm să folosești unele fără miros pentru a nu atenua olfactiv prezența bucatelor atent pregătite pentru masa de sărbători. Lemnul e prezent în fiecare colț de casă amenajată în stil scandinav. Te încurajăm să îl integrezi și tu printr-un element decorativ din conifere sau prin alegerea unor suporturi de pahare din lemn. O masă amenajată în stil nordic denotă căldură și simplitate, asemeni sentimentului pe care ni-l lasă fiecare moment petrecut alături de cei dragi. 

Alege o amenajare tradițional românească

România abundă în tradiții și decor specific regiunilor din țara noastră. În mod cert ne caracterizează materialele textile țesute la vechile războaie de țesut sau brodate de bătrânii noștri. Alege o pătură de lână sau din bumbac asemeni celei cu care se mândrea bunica. Locul păturii din lână sau bumbac cu motive tradiționale este pe canapea sau pe fotoliul din sufrageria în care îți vei petrece timpul cu cei dragi de sărbători. Pentru bradul de Crăciun îți aducem aminte cum era împodobit odinioară, cu nuci, mere și ghirlande din floricele de porumb. Pe masa de sărbători îți poți îmbogăți vesela cu tradiționalul românesc. Adu lutul și ceramică smălțuită pe masa de sărbători. 

Creează un decor handmade împreună cu cei dragi

Mergem pe principiul că atunci când te implici în a crea și îți aduci aportul, te bucuri înzecit. Creează decorațiuni de Crăciun alături de partenerul sau partenera ta, iar dacă aveți copii în casă, momentele de creație vor fi un prilej numai bun de a petrece timp de calitate împreună. Folosiți hârtia albă pentru a realiza ghirlande în forme de fulgi sau stele cu care să împodobiți fiecare ușă a casei voastre. Globurile din bradul de Crăciun pot fi handmade și ele. Realizați ornamente din bețe de scorțișoară, măr și portocale uscate. Veți crea unele dintre cele mai frumoase podoabe pentru bradul de acasă și veți aduce mirosul specific sărbătorilor de iarnă în casa voastră. Înfășurați lumânările de pe masa de sărbători cu sfoară de cânepă și crengi de brad sau creați buchete din ramurile de brad rămase. 

Alegerea decorului de sărbători e un moment plăcut și mai cu seamă momentul în care împodobim casa în straie de sărbătoare. Punem preț pe a ne simți bine acasă în următoarele zile. Alegem decorul scandinav, tradițional românesc sau cel handmade și ne bucurăm de magia sărbătorilor alături de cei care ne sunt dragi. Decorul vine în completarea zilelor de sărbătoare mult așteptate. Echipa Kastel Group vă dorește sărbători liniștite și petrecute în compania celor mai dragi vouă.