Home & Deco

De ce să alegi ajutorul unor specialiști în design interior?

Autor Kastel Group Publicat marţi, 18 aprilie 2023
Specialisti in design interior - Home & Deco - Kastel News

Ideile în amenajări interioare sunt tot mai accesibile pe diverse platforme, în reviste de specialitate, chiar și în social media. Însă, de la stadiul de idei până la punerea lor în practică mai sunt pași importanți de făcut. 

Primul ar fi să analizăm în ce măsură inspirația de care avem parte din atâtea medii se potrivește cu spațiul pe care vrem să-l amenajăm. Mai apoi, apar dilemele ce țin de stilurile de amenajare. S-ar putea să vrem puțin din fiecare stil și să nu fim mulțumiți cu rezultatul obținut. Unde mai punem timpul pe care trebuie să îl alocăm căutărilor și lucrărilor propriu-zise. Argumente pentru care să apelezi la ajutorul unor designeri de interior? Sunt o mulțime, dar în următoarele rânduri le vei descoperi pe cele mai importante.

Eficientizarea fiecărui spațiu prin idei ingenioase

Provocările sunt pe gustul designerilor și tot ei sunt cei care pot găsi soluții la care nu te-ai fi gândit în privința eficientizării spațiului. Cu ajutorul unui designer, sintagme ca: e prea puțin spațiu, nu avem loc pentru nimic devin istorie și se găsesc soluții avantajoase. 

Unii pereți pot fi înlăturați, spațiile moarte se transformă în spații de depozitare pe care nu credeai că le poți obține, în timp ce balconul poate deveni zona ideală de socializare dacă este amenajat în așa fel încât să poți muta serile petrecute în oraș la tine acasă. 

Sunt o mulțime de trucuri pe care specialiștii în amenajări interioare le folosesc pentru a eficientiza fiecare încăpere și spațiu din casă prin idei ingenioase, care cel mai probabil nu ți-ar fi trecut prin minte.

Specialiștii lucrează cu specialiști

Când ne apucăm de renovatul unei proprietăți ori de amenajatul noii locuințe, întâmpinăm problema echipelor de lucru. Dăm de electricieni ocupați, zugravi care nu sunt atenți la detalii sau instalatori care nu finalizează lucrarea în timp util. Pe lângă faptul că avem nevoie de cea mai bună echipă, avem nevoie ca echipa să vorbească aceeași limbă. Fiecare etapă din procesul de amenajare este pe înțelesul designerilor și al meșterilor, dar nu și pentru tine, proprietarul locuinței, care s-ar putea să nu fii avizat în domeniile lor sau cu termenii pe care îi folosesc.   

Designerii colaborează cu echipe și acest aspect reprezintă un adevărat avantaj. În primul rând vorbim despre recomandări testate și în al doilea rând, despre faptul că scapi de grija căutărilor. Mergi pe mâna unor profesioniști, minuțioși și care țin cont de termenele de finalizare ale lucrărilor stabilite. 

Ai timp pentru tine fără să scapi din mâini controlul 

Lași în grija altora căutările și coordonatul echipei de lucru, dar controlul e tot în mâinile tale. 

Avantajul? Ai salvat timp prețios pe care îl poți investi în munca ta sau pe care îl poți petrece alături de cei dragi, nu în magazine căutând materiale, la telefon cerând oferte sau pe șantier, unde ai ține sub supraveghere lucrările. La final de zi, dacă simți nevoia să vezi care e stadiul lucrărilor, poți vizita șantierul și poți schimba păreri cu specialistul și restul echipe de lucru. 

Odată ce apelezi la serviciile unui designer afli ce îți place cu adevărat, care e stilul de amenajare care te reprezintă și vei vedea rezultatul fără să fi alocat din timpul tău liber acestui proces. 

Apelând la ajutorul unor specialiști vei economisi timp și implicit vei investi în viitor. Te vei simți bine într-o casă pe placul tău, iar dacă te vei hotărî să vinzi proprietatea, valoarea ei va fi cu siguranță mai mare datorită amenajărilor de calitate. 

Dacă ai nevoie de ajutor și vrei să lași amenajarea unui imobil în seama unor profesioniști, nu ezita să apelezi la serviciile Kastel Home Edit. O întreagă echipă de specialiști se va ocupa de amenajarea casei tale, în frunte cu un designer de interior care va transforma în realitate toate nevoile locative pe care le-ai enunțat. 

Autor: Beatrice Bungo