Home & Deco

De ce avem nevoie pentru a ne amenaja casa în sezonul rece

Autor Beatrice Bungo Publicat miercuri, 24 noiembrie 2021

Vremea de dincolo de geamuri ne-a făcut să ne retragem în casele noastre. S-a instalat sezonul rece în țara noastră și își face simțită prezența și acasă. Cum? Ține de noi și de cum aducem atmosfera plăcută a acestei perioade în casele noastre.

  1. Texturi din țesături, în culori calde pentru o atmosferă plăcută

Dacă noi avem nevoie de haine noi odată cu venirea sezonului rece, casele noastre au și ele. Cel mai ușor, facem schimbări în amenajările interioare cu ajutorul textilelor, cu pături moi, pufoase la atingere, numai bune când îți împărtășești ziua celor dragi, tolănit pe canapeaua din living. Plusăm prin alegerea unor pături cu textură densă pentru a fi siguri că sunt călduroase și ne oferă o doză de confort. La fel de importante sunt și culorile. Pentru a te bucura de o atmosferă liniștită și călduroasă în sezonul rece, alege culorile pământului atunci când te ocupi de amenajatul încăperilor de acasă.

  1. Draperiile și perdelele sunt elemente importante de decor

Odată cu începerea sezonului rece, ne îndreptăm atenția spre decorul din casele noastre. Adesea neglijăm ferestrele, când, de fapt, aici putem face modificări ce pot schimba enorm stilul în care este amenajată o încăpere. Alege draperii din materiale groase, cu texturi pline, și de ce nu, cu imprimeuri în culorile toamnei, care se vor potrivi de minune și în perioada Crăciunului. Important e să mergi pe o paletă cromatică a culorilor în care se prezintă natura de afară în această perioadă – cărămiziu, maro sau diverse nuanțe de verde.

  1. Biroul de acasă merită atenția noastră

În ultima perioadă munca s-a mutat într-o oarecare măsură acasă. Faptul că petrecem mai mult timp la biroul de acasă ne îndeamnă să îi acordăm atenție când vine vorba de amenajarea acestuia într-un stil specific sezonului rece. Alege o lumină caldă pentru veioză sau pentru orice alt corp de iluminat. Iar pentru o atmosferă plăcută chiar și când lucrezi de acasă, ia în considerare lumânările drept elementele care să te facă să te simți confortabil în această perioadă, chiar și în zona de birou. Lasă mirosul de scorțișoară sau nucșoară să te inspire.

  1. Un colț al sezonului rece, al relaxării

Orice casă ar trebui să aibă un loc în care să ne putem cuibări, în timp ce savurăm un ceai cald sau un vin fiert. Îl putem amenaja cu ușurință. Avem nevoie doar de un loc pe care îl considerăm propice unor momente de liniște. Acesta poate fi pervazul unui geam, pe care îl putem amenaja cu perne și pături, ori un fotoliu confortabil în imediata apropiere a bibliotecii pregătite pentru sezonul rece.

  1. Fii sigur că ești pregătit de sezonul rece cu un set frumos de servire a ceaiului și căni pentru vinul fiert

Mirosul intens al sezonului rece îl aducem în casele noastre cu mult ceai cald și vin fiert. Savuratul celor două băuturi specifice acestei perioade ne face să ne simțim și mai confortabil acasă. De ce nu ne-am implica mai mult în a întregi aceste momente? Un ceainic deosebit, pregătit pentru serile reci, ori niște căni pe care îți e mai mare dragul să le ții în mână în timp ce te bucuri de vinul fiert cu portocale și nucșoară aromat.

Când sezonul rece se instalează, ne lăsăm inspirați de tot ce ne oferă natura de afară pentru a ne amenaja locuințele. Olfactiv și vizual, această perioadă e bogată în inspirație. Suntem atenți la detalii și creăm o atmosferă propice relaxării și timpului petrecut în cel mai plăcut mod posibil în casele noastre.

Autor: Beatrice Bungo