Spațiile mici sunt problematice, ar spune unii. În amenajări interioare ele sunt, de fapt, o provocare. Cu mici trucuri poți câștiga foarte ușor spațiu, cel puțin vizual, astfel încât să nu mai simți presiunea unei încăperi înghesuite. Kastel Group îți vine în ajutor cu idei pe care le poți pune în aplicare în amenajarea casei tale pentru a câștiga mai mult spațiu.
Luminează pereții, alege culorile deschise
O culoare deschisă îți oferă senzația de spațiu aerisit și vizual vorbind, mai mult. Prin luminarea pereților înțelegem alegerea unor culori deschise. Ideal ar fi ca acestea să fie pale deoarece au calitatea de a reflecta lumina. Contrar acestora, cele închise, aplicate pe toți pereții, absorb lumina și fac încăperea să pară mai mică. Alege albul sau culori precum cremul, galbenul deschis și pal pentru a face încăperea să pară mai mare, mai spațioasă și mai înaltă.
Oferă înălțime și lățime unei încăperi cu ajutorul culorilor închise
Folosite pentru vopsitul în întregime a unei încăperi, nu ne ajută să mărim vizual spațiul. Însă culorile închise aplicate doar în anumite măsuri, pot face minuni. Poți mări o încăpere dacă folosești o culoare închisă pentru tavan. Vei oferi înălțime, senzația unei camere înalte. Iar dacă vorbim despre un hol sau o baie îngustă, aplicarea aceleiași culori închise, atât pe tavan cât și pe peretele din capăt (în continuarea plafonului), vei obține un spațiu mai larg, mai aerisit.
Folosește oglinzi pentru a mări încăperile din casa ta
E un truc des folosit în amenajări interioare. O oglindă ajută la crearea unui spaţiu mai mare atunci când reflectă lumina, pentru că oferă strălucire camerei, dar şi impresia că este mai spaţioasă decât e în realitate. Dacă încăperea e mică dar se bucură de existența unei ferestre, poziționarea unei oglinzi pe peretele opus acesteia îți va lumina și mai mult camera și vei avea senzația că ai mai mult spațiu. Prima impresie contează. Se aplică și în cazul amenajărilor interioare. Așa că, poziționarea unei oglinzi în holul de la intrare, vis a vis de ușă, îți va oferi senzația că ai intrat într-un spaţiu mare.
O încăpere mică poate fi mărită vizual și printr-un întreg perete pe care să folosim oglinda. Vorbim despre un perete-oglindă sau un corp de mobilier placat cu oglinzi, menite să deschidă spaţiul, ba chiar să ofere senzația de dublare a încăperii.
Rafturi și alegerea pieselor de mobilier pe picioare
Alege piese de mobilier care să permită vizibilitatea pereților din spate. În spațiile mici, chiar și un mobilier aerisit ajută pentru că îți oferă posibilitatea de a pătrunde cu privirea printre rafturi, de pildă. Iar dacă poți să vezi peretele printre rafturile din living, asigură-te că vezi și pardoseala. Senzația de mai mult spațiu se aplică și aici, la fel ca în cazul pieselor de mobilier care îți permit să vezi peretele din spatele lor.
Există spații mici și înghesuite, la fel cum există încăperi mari și aerisite. Mai puținul ne face să vrem mai mult, chiar și atunci când ne amenajăm casa sau o proprietate pe care o deținem. Spațiile mici nu sunt imposibil de amenajat și pot fi modificate cu ajutorul mai multor trucuri de design. Kastel Home Design (pentru amenajare și design interior) și Kastel Home Edit (pentru renovări și amenajări) îți stau la dispoziție pentru a-ți crea spațiul mult dorit, în mod eficient, în cel mai scurt timp posibil și cu finisaje de cea mai înaltă calitate.
Autor: Beatrice Bungo