Home & Deco

Cum ne menținem canapeaua curată în funcție de material?

Autor Kastel Group Publicat joi, 28 iulie 2022
Mentinerea canapelei - Home & Deco - Kastel News

Curățare cu oțet, apă sau alte soluții profesionale? E o întrebare care ne vin în minte atunci când vine vorba despre întreținerea canapelei mult îndrăgite. Este punctul de atracție principal din living și locul în care relaxarea se întâmplă, fapt pentru care căutăm soluții care să ne ajute să o menținem într-o stare foarte bună cât mai mult timp. Cum curățăm canapeaua în funcție de materialul din care este confecționată și care sunt avantajele, respectiv, dezavantajele în cazul fiecărui material, aflăm în următoarele rânduri. 

Tipuri de canapele și felul în care acestea pot fi curățate corect

Primul pas pe care îl facem este să aflăm din ce material este confecționată. Fiecare material are anumite caracteristici de care trebuie să ținem cont. Cele mai întâlnite materiale textile în cazul canapelelor sunt stofa, catifeaua și poliesterul. Pe de cealaltă parte se află canapelele din piele, fie naturală, fie ecologică. 

Cea mai dificilă textură este catifeaua. Praful se menține extrem de ușor în acest material, în schimb, se îndepărtează foarte greu. Canapeaua din catifea are nevoie de servicii de curățare profesionale pentru a evita formarea de pete cu ajutorul soluțiilor clasice sau băbești pe care le-am putea folosi acasă. Aspiratul canapelei nu se consideră a fi egal cu un proces de curățare a acesteia. Asemeni canapelelor din catifea, cele din stofă nu trebuie curățate cu un material umed. Riscăm astfel să creăm pete și putem deteriora materialul. Canapeaua din stofă se recomandă a fi aspirată săptămânal pentru a scăpa de praf, dar și în cazul acesteia, curățarea profesională este recomandată.

Spre deosebire de catifea sau stofă, poliesterul poate fi curățat fără griji, cu o lavetă ușor umedă. Petele superficiale pot fi îndepărtate astfel și cu ajutorul unei soluții de curățare a materialelor textile. Canapelele din piele naturală pot fi scăpate de praf cu ușurință, cu o lavetă umedă, însă când vine vorba de igienizarea acestora, trebuie să ținem cont de soluția pe care o folosim pentru a nu deteriora culoarea sau textura canapelei. Avem nevoie de detergenți speciali pentru piele naturală care să nu conțină clor. Pe de cealaltă parte se află pielea ecologică. O canapea din acest material poate fi ușor curățată de praf, după care, igienizată cu o soluție de curățare fără alcool. În cazul canapelelor din piele naturală sau ecologică trebuie să ținem cont de faptul că acestea se pot deteriora la temperaturi ridicate. Trebuie să evităm contactul cu o cană fierbinte sau chiar poziționarea canapelei în contact direct cu lumina soarelui. 

Cât de des trebuie să curățăm canapeaua?

Este una dintre cele mai expuse piese de mobilier din casele noastre. Petrecem mult timp stând pe canapea, fapt pentru care este expusă murdăriei în fața petelor și a prafului. O curățare completă, care presupune înlăturarea prafului, a petelor și igienizarea canapelei, se recomandă de 2 ori pe an. Clienții Kastel își pot lăsa canapeaua în seama unei echipe profesioniste în domeniul curățeniei. Kastel Group le vine în ajutor cu servicii de curățenie profesionale, prin care proprietățile devin imaculate, fără cel mai minim efort depus din partea acestora.

Autor: Beatrice Bungo