Home & Deco

Cum ne decorăm casele pentru sărbătorile de iarnă?

Autor Kastel Group Publicat duminică, 5 decembrie 2021
Proprietate imobiliara

Cele mai plăcute sărbători ne bat la ușă. E decembrie și înseamnă că ne bucurăm de cea mai caldă perioadă din an. E luna în care sărbătorim, petrecem timp în familie, foarte mult timp acasă, fapt pentru care ne și decorăm casele în context cu această perioadă. Idei pentru decorul din casele noastre? Kastel Group îți propune mai multe în următoarele rânduri.

Intră în joc și fii copil luna aceasta

E luna în care toți primim și oferim cadouri, indiferent de vârstă. Dar e și luna în care putem fi creativi când vine vorba despre decorul specific. Dacă sunt copii în casă îi implicăm în acest proces. Confecționăm decorul în familie și lăsăm imaginația să zburde. Strângeți conifere și odată ajunși acasă, le puteți vopsi, ori ați putea face o ghirlandă din conifere pe care să o atârnați de draperia livingului, sau ați putea împodobi rafturile unei biblioteci cu ajutorul lor. În filme sau imagini care surprind decorul de Crăciun, am tot văzut acele șosete ce sunt atârnate în zona unui șemineu. Puteți alege această variantă sau ați putea căuta mănuși tricotate, pe care să le atârnați în diverse locuri prin casă. Moșul nu le va trece cu vederea, suntem convinși.

Îmbrăcăm în straie de sărbătoare locurile în care petrecem cel mai mult timp

În general, living-ul este cel care se bucură cel mai mult de prezența noastră. Puneți-vă amprenta în decorarea acestui spațiu din casă. Masa de living e în centrul atenției în această încăpere, așa că ar putea găzdui o tăviță cu elemente care să surprindă esența acestei perioade. Un bol din lemn ar putea găzdui globuri, coniferele pictate cu ajutorul celor mici, lumânări parfumate plăcut și poate ceva dulce, mai cu seama când aveți oaspeți. Dacă stați la casă, un alt loc des frecventat sunt scările ce duc la etaj. Merită toată atenția noastră pentru că pot fi superb împodobite. Folosiți panglici și ramuri. Le găsiți în această perioadă cu ușurință în magazine. Vă încurajăm să le creați voi și aceste elemente, pentru că vor fi momente de calitate petrecute împreună.

Bradul – vedeta lunii

Poate prima întrebare când vine vorba despre bradul de sărbători, e dacă să fie artificial sau natural? Din perspectiva Kastel, răspunsul este simplu – artificial. În primul rând pentru că așa alegem să protejăm natura, încurajăm mai puțin tăierea brazilor, mai apoi, investim o singură dată. În zilele noastre, diferențele estetice dintre brazii artificiali și cei naturali sunt extrem de mici. Dacă alegeți o variantă cu ramuri bogate, cu o alură cât mai naturală, nu veți simți vreo diferență. Împodobirea lui e următorul pas și ține de voi când vă apucați de acest lucru. Unii consideră că seara de Ajun e momentul oportun, alții împodobesc bradul deja la începutul lunii decembrie pentru a intra în atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă. Decizia vă aparține, la fel și alegerea ornamentelor pe care le folosiți. Totuși, ați putea ține cont de culorile prezente în spațiul în care așezați bradul. De pildă, în cazul în care paletarul din living conține culorile pământului și elemente aurii, ați putea împodobi bradul ținând cont de nuanțe din aceeași zonă cromatică.

Decorul natural – alegerea ideală

Elementele de decor specifice acestei perioade din an se identifică foarte bine cu natura. Prin bradul de Crăciun aducem natura în casele noastre, dar putem face mai mult de atât. Putem alege elemente de decor din lemn, rulouri de scorțișoară, cele care vin la pachet și cu un miros plăcut, des amintitele conifere pe care le putem găsi cu ușurință în natură sau le putem achiziționa din magazine. Există o mulțime de elemente de decor naturale pe care le putem integra cu ușurință, trebuie doar să ne facă plăcere să le identificăm și să ne decorăm casele cu ajutorul lor.

Ce nu poate lipsi din casele noastre în această perioadă?

Sărbătorile de iarnă sunt cele care ne îndeamnă să petrecem mai mult timp împreună, să ne bucurăm de magia sărbătorilor într-un mediu primitor și cald. Așa că, în mod evident, avem nevoie de anumite elemente care să întrețină această atmosferă plăcută în casele noastre. Nu pot lipsi lumânările parfumate, cu miros de măr și scorțișoară sau nucșoară și portocale, păturile pufoase sub care să ne cuibărim în serile de iarnă și pernele confortabile, ghirlandele sau coronițele de pe masa din bucătărie și un set de căni pentru servitul celui mai bun ceai sau a vinului fiert în căldura caselor noastre. Unde mai punem laptele cu cacao, pe care îl va savura și Moșul în noaptea de Ajun.

Știm că e o perioadă aglomerată, mulți am intrat deja în verva cumpărăturilor și a pregătirilor pentru sărbători, dar nu uitați că e cea mai frumoasă perioadă din an, iar această titulatură se datorează tocmai momentelor plăcute pe care le petrecem cu cei dragi. Unde? în confortul celor mai frumos decorate case.

 

Autor: Beatrice Bungo