Home & Deco

Cum ne amenajăm balconul sau terasa pentru sezonul cald

Autor alexandra Publicat miercuri, 30 iunie 2021
Idei amenajare balcon sau terasa by Kastel Group

Zilele de vară încep mai plăcut la o cafea pe balcon, iar serile de vară ne îmbie la povești pe terasă, la admirat apusul. Cei care stau într-un apartament și se bucură de existența unui balcon sau a unei terase știu despre ce vorbim. Kastel Group vă propune în următoarele rânduri câteva idei de amenajare a acestora. Le transformăm împreună în locurile ideale pentru relaxare vara aceasta, poate chiar în locul de joacă al copiilor, ori spațiul în care socializarea e cea mai plăcută seara, lângă un pahar de vin și compania perfectă.

Canapea sau mai bine un bar cu scaune?

Depinde foarte mult de felul în care se prezintă balconul apartamentului. Existența unei balustrade din fier sau inox îți permite vizibilitatea asupra priveliștii. În cazul acesta, o canapea confortabilă chiar dacă e ceva mai joasă, este corpul de mobilier ideal pentru momentele de relaxare și socializare. În cazul în care balconul este îngrădit din beton, având o canapea riști să te simți închis, neavând vizibilitate. Astfel, o opțiune mai bună poate fi amenajarea unui bar cu scaune. Un blat lung din lemn sau granit și niște scaune de bar pot fi soluția perfectă pentru serile de vară la o șuetă cu prietenii.

Spațiu generos pe terasă? Putem crea o grădină de vară

O terasă poate fi locul în care să ne petrecem vara în cea mai mare parte a timpului. De ce nu am transforma-o într-o grădină de vară? Dacă spațiul vă permite, terasa poate fi compartimentată ca atare. O grădină de vară găzduiește în mod evident o zonă de dining. Este de preferat să amenajați locul de luat masa sub o pergolă sau într-un foișor de grădină cu un acoperiș baldachin retractabil. În felul acesta puteți lua masa în această zonă în orice moment al zilei și vă veți asigura un nivel de confort în cazul în care soarele de vară e prea puternic.

Luăm masa pe o terasă transformată într-o grădină de vară, ceea ce înseamnă că nu poate lipsi spațiul verde. Vă puteți crea propria junglă urbană, cu multe plante, gazon natural sau artificial, după preferințe. Mai mult, imaginați-vă o zonă de lounge în natură înconjurată de mult verde, chiar la voi acasă.

Stâlpii de rezistență și blocurile din beton cer amenajarea unui balcon în stil industrial

Uneori ne încurcă, dar nu și în cazul acesta. Nefinisați și masivi, stâlpii care susțin balconul pot fi lăsați așa. Ideea de beton e materia primă a stilului industrial și merge de minune cu un set de scaune și o măsuță de cafea din metal. Simplu și minimalist, e stilul care implică cele mai puține lucrări de amenajare a unui balcon.

Joaca se mută pe balcon sau pe terasă pe timpul verii

Un whiteboard lipit pe unul dintre pereții laterali ai balconului, un covoraș pufos în dreptul tăbliței și joaca e asigurată în orice moment al zilei în aer liber. Iar dacă dispuneți de o  terasă generoasă, aceasta ar putea găzdui chiar și o zonă amenajată cu nisip pentru copii, în timp ce un balansoar poate fi zona de relaxare a întregii familii în serile de vară.

Chiar și cea mai simplă rețetă, a două scaune și o măsuță de cafea pot face zilele de vară mai plăcute pe balconul sau terasa apartamentului. E esențial să apreciem fiecare spațiu exterior de care dispune un apartament și să îl folosim la capacitatea maximă pe timpul verii. Cum? Depinde mult de noi și de spațiul cu care ne putem juca. Rezultatul trebuie să ne aducă la final de zi relaxarea de care avem nevoie, iar dimineața să ne asigure un start perfect al zilei.

Autor: Beatrice Bungo