Home & Deco

Cum menținem cât mai bine pardoseala în funcție de tipul de suprafață?

Autor Kastel Group Publicat luni, 6 februarie 2023
Cum intretinem pardoseala - Home & Deco - Kastel News

Parchet laminat, lemn masiv, gresie sau rășină? Putem alege din mai multe tipuri de pardoseală. Întrebarea e: cum o menținem curată și într-o stare cât mai bună? Necesită atenție, curățare regulată și mici trucuri. În următoarele rânduri, Kastel Group vine cu sfaturi de luat în considerare când vine vorba despre menținerea calitățile pardoselei și curățenia. 

Parchetul din lemn masiv

Necesită o atenție specială pentru că orice zgârietură sau cantitate de apă în exces poate deteriora acest tip de suprafață. Pentru a-și menține aspectul impecabil, dar și luciul, i se poate aplica un un strat de lac special. Parchetul din lemn masiv necesită lustruiri periodice. O altă metodă prin care menținem acest tip de pardoseală cât mai bine, este aplicarea periodică a unor straturi de ceară. Pentru curățarea acestui tip de parchet, trebuie să folosim produse profesionale care să nu anuleze efectul luciului oferit de lac sau de ceara aplicată pentru menținerea pardoselei la același standard calitativ cât mai mult timp. 

Parchetul laminat

În cazul acestei pardoseli, deteriorarea apare la contactul cu soluții bazate pe clor, care favorizează deteriorarea nuanțelor.  Detergenții profesionali pentru curățarea acestor suprafețe sunt necesari pentru a evita degradarea parchetului laminat. Îngrijirea acestei suprafețe se face prin menținerea curățeniei cu apă și un produs profesional specific parchetului laminat și care menține luciul. Spre deosebire de parchetul din lemn masiv, pe această suprafață zgârieturile se pot sesiza mai bine. 

Mocheta

Este una dintre cele mai pretențioase suprafețe. Necesită aspirarea cu o perie specială pentru o curățare eficientă, contactul cu apa în exces va duce la un miros neplăcut al mochetei, iar dacă nu este curățată cât mai des, mocheta se comportă ca un agregator de bacterii. Specialiștii recomandă curățarea mochetei de 2 ori într-un spațiu des circulat. Petele sunt cel mai mare dușman al mochetelor. Mocheta are nevoie de detergenti profesionali care asigură și înlăturarea bacteriilor și un aspirator cu funcții de  spălare sau cu injecție extracție folosit pentru covoare și tapițerii. Este o pardoseală care arată bine și se simte confonfortabil, dar care necesită o întreținere mai atentă spre deosebire de alte pardoseli. 

Gresia 

Este una dintre suprafețele care se curăță cel mai ușor și care se pot deteriora cel mai greu. Odată aspirată suprafața, poate fi spălată cu un simplu detergent diluat în apă. De evitat sunt produsele abrazive. Când vine vorba despre menținerea acestei suprafețe într-o stare bună, ținem cont de faptul că pragul cel mai înalt de deteriorare poate să aibă loc în cazul ciobirii gresiei. Așadar, suntem atenți să nu scăpăm obiecte care o pot sparge sau ciobi. 

Rășina

Este suprafața pe care o vedem mată sau lucioasă, în funcție de preferințele noastre. Este mai puțin pretențioasă când vine vorba despre curățarea ei. Se aspiră ușor și se curăță cu un detergent care nu trebuie să conțină acizi, iar pentru menținerea luciului nu trebuie să facem nimic pentru că odată turnată rășina cu pigment lucios, aceasta se va păstra ca atare. 

Ținem cont de particularitățile fiecărei pardoseli și folosim produsele de care au nevoie pentru a le curăța și menține într-o stare cât mai bună calitativ și aspectual. Iar dacă ai nevoie de ajutor în a menține curată pardoseala de acasă sau de la birou, cere ajutorul specialiștilor. O echipă profesionistă Kastel Services va folosi cele mai bune produse profesionale pentru o igienizare corectă, iar în funcție de necesitate, chiar și produse testate ecologice și nonalergenice. În ceea ce privește suprafețele mai dificile, cum ar fi mocheta, curățenia implică și folosirea unor echipamente speciale, garantate prin serviciile Kastel Services fără ca proprietarul să poarte grija unor investiții suplimentare. 

Autor: Beatrice Bungo