Home & Deco

Cum îți amenajezi biroul de acasă?

Autor Kastel Group Publicat luni, 10 octombrie 2022
Home-Office-2022

Dai startul zilei din livingul casei tale, imediat după ce ți-ai savurat cafeaua? Cu laptopul în brațe, pe canapea sau la scaunul de la masa din zona de dining? Dacă lucrezi de acasă în timp vei simți nevoia de a-ți amenaja un birou. Existența unui spațiu de lucru este necesar pentru sănătatea ta, confortul și productivitatea de care ai nevoie. Poți să te simți ca atare și muncind de acasă, de la biroul pe care te ajutăm să îl amenajezi cu ușurință luând în considerare câteva sfaturi utile. 

Alege un spațiu destinat doar biroului tău în timpul zilei

Odată cu apariția pandemiei de coronavirus, dar chiar și după ridicarea stării de urgență normalitatea a însemnat pentru mulți dintre noi mutarea biroului de la serviciu acasă. Multe companii le oferă în continuare angajaților posibilitatea de a munci de acasă. Iar pentru ca acest tip de program să devină realitate și să simțim că suntem productivi și de acasă, avem nevoie de anumite condiții. Astfel că, cel mai important e mediul în care alegem să ne petrecem timpul când lucrăm. În mod evident, e nevoie de un spațiu destinat doar biroului în timpul zilei. Dacă ai posibilitatea, amenajează-ți biroul într-una din camerele libere, iar dacă nu dispui de un astfel de spațiu, atunci ține cont de următoarele sfaturi. Bucătăria este locul în care toată familia se adună sau locul în care poți fi întrerupt în timpul zilei de alți membri ai familiei. Acesta e motivul pentru care bucătăria nu este ideală pentru a-ți petrece timpul muncind în acest loc. Aceleași condiții nefavorabile ai să le găsești și în zona de living. Alege o încăpere pe care ceilalți membri ai familiei nu o vor tranzita în timpul zilei și amenajează-ți biroul acolo.

Pune confortul și sănătatea pe primul loc

Petrecem ore în șir în fața unui laptop sau calculator, fapt pentru care avem nevoie de piese de mobilier ergonomice, asigurându-ne confortul și sănătatea. Evită durerile de spate sau problemele de sănătate și alege un scaun comod, care să-ți mențină corpul într-o poziție corectă. Acesta este și motivul pentru care biroul să fie improvizat în living sau în bucătărie, pentru a nu alege munca de birou realizată de pe canapea, dintr-o postură incorectă pentru coloană, sau de pe scaunul de bar din bucătărie. Aceste locuri sunt ideale pentru pauzele de relaxare de care avem nevoie, dar în acele momente accentul este pus pe un proces de recreere și deconectare, nu pe confort și productivitatea de care avem nevoie în timp ce muncim. Ține cont și de sănătatea ochilor tăi. Dacă petreci mult timp în fața ecranului, efectuează anual un control oftalmologic. S-ar putea ca vederea ta să nu fie periclitată, dar să ai nevoie de protecție în fața filtrului de lumină albastră produs de timpul îndelungat petrecut în fața ecranului. 

Lumina corectă și mediul prielnic biroului de acasă 

Alege lumina corectă și evită lumina produsă de un neon. Pentru a nu favoriza odihna la biroul de acasă, alege lumina rece, dar ai grijă unde poziționezi corpul de iluminat încât să nu îți deranjeze vederea. Pe masa de birou și țintită pe hârtii sau tastatură, ori suspendată deasupra biroului; acestea ar fi variantele ideale. Iar dacă ai posibilitatea, ține cont de prezența luminii naturale din timpul zilei și poziționează masa de birou în fața sursei de lumină. Te va inspira și ajuta să fii productiv. Oferă-ți condițiile necesare și alege un mobilier cu spații de depozitare suficiente pentru documentele pe care le folosești și astfel vei crea o zonă de lucru funcțională pentru biroul de acasă. Buna organizare și curățenia sunt imperios necesare productivității. Stai departe de zgomote și implicit de electrocasnicele din casa ta. Este un alt motiv pentru care ar trebui să eviți bucătăria sau livingul atunci când îți amenajezi biroul de acasă. Ai nevoie de o încăpere în care să te poți concentra, așa că ține cont și de stilul de amenajare. Cromatic vorbind, evită culorile stridente atunci când îți amenajezi biroul de acasă. Mergi pe o variantă neutră și pe tonuri cât mai naturale și care să-ți confere calmul de care ai nevoie. Aici se încadrează albul, griul sau verdele olive, ori culorile pastelate.

Favorizează productivitatea, dar și confortul când îți amenajezi biroul de acasă. Ține cont de faptul că ai nevoie de un spațiu de lucru în care să îți poți realiza task-urile asemeni unui birou de la serviciu. Iar dacă ai nevoie de ajutor, nu ezita să apelezi la ajutorul echipei Kastel Group pentru a-ți amenaja biroul ideal de acasă. Pe de altă parte, poți beneficia și de susținere în privința bugetului pentru amenajare. BankaTa poate fi soluția ideală. Bankata analizează, compară și afișează cardurile de cumpărături, creditele de nevoi personale și ipotecare, sau conturile de investiții. Serviciile BankaTa pot fi soluția financiară avantajoasă când vine vorba despre lucrările de amenajare a biroului tău de acasă.

Autor: Beatrice Bungo