Home & Deco

Cum arată locuința ideală pentru copilul tău

Autor Kastel Group Publicat miercuri, 7 iunie 2023
Locuinta ideala pentru copilul tau - Home & Deco - Kastel News

Ești părinte și cauți locuința potrivită pentru familia ta? Sau poate urmează să îți întemeiezi o familie și vrei ca viitorul copil să crească în mediul potrivit? Kastel Group vine cu sfaturi de urmat pentru a ști la ce să fii atent atunci când cauți o locuință ideală pentru viața în familie, potrivită pentru ca un copil să crească în armonie alături de părinții lui. 

1. Spațiul verde și comunitatea sunt necesare pentru creșterea unui copil într-un mediu sănătos

Un copil trebuie să se joace și să aibă acces la o comunitate. Dacă te gândești să achiziționezi un apartament, atunci alege unul în proximitatea căruia se află un spațiu verde în care copiii se adună și copilăresc prin joacă în natură. Astfel vei facilita și copilăria în condiții sănătoase, în aer liber, prin jocuri fizice, cât și crearea de relații între copilul tău și ceilalți pe care îi va întâlni într-un spațiu de joacă din jurul blocului. Dacă optezi pentru o casă, alege una un spațiu verde generos. O curte verde în care copilul tău se poate bucura de natură și de jocurile copilăriei duce la un proces de creștere sănătos. Pe lângă asta, curtea poate fi spațiul sigur în care cel mic se poate juca și cu alți copii din cartier și unde își va putea crea comunitatea de prieteni.

2. Să aibă camera lui 

Fiecare dintre noi avem nevoie de intimitate. Copilul tău are nevoie de un spațiu în care să petreacă timp doar el, în care să se poată refugia dacă își dorește să se joace sau să învețe. Dacă nu ai încă un copil, dar plănuiești să îți întemeiezi o familie, ține cont de acest aspect din timp și alege o locuință în care să poți amenaja în viitor o cameră a copilului. Îl poți obișnui cu o cameră proprie încă de mic, iar astfel, atât intimitatea lui cât și a voastră, a părinților, va fi un beneficiu care va asigura un trai sănătos al familiei. În ceea ce privește amenajarea camerei, gândește-te că cel mic va crește. Te sfătuim să decorezi într-un mod cât mai simplu și să optezi pentru un tapet pe care îl poți îndepărta după ce a crescut și nu îi mai plac personajele din desene sau alegerea pe care ai făcut-o pentru decorul din cameră. Vei putea face modificări cu ușurință și îi vei putea reamenaja camera asemeni gusturilor pe care și le va forma. Tot pe acest considerent alege și un mobilier cât mai simplu. 

3. Proximitatea spațială față de instituțiile de învățământ

Mulți părinți se confruntă cu faptul că instituțiile de învățământ nu se află la distanțe rezonabile față de casă. Gândește în perspectivă și dacă cel mic urmează să meargă la școală în viitorul apropiat ține cont și de acest aspect. Alege o locuință în jurul căreia se află mai multe instituții de învățământ sau poate cea la care ți-ai dori să studieze. Astfel, va putea să meargă la cursuri fără probleme și fără necesitatea de a se trezi mai devreme sau de a petrece mai mult timp în trafic alături de tine sau în mijloacele de transport în comun. 

4. Gândește-te la siguranța copilului tău și la facilitățile zonei în care vrei să locuiți

Traficul din orașele din România s-a schimbat mult în ultimii ani. Numărul mașinilor a crescut considerabil, iar asta duce la timpi mai mari pe care îi petrecem în trafic, dar și într-un mediu în care siguranța este tot mai des pusă la îndoială. Gândește preventiv și acționează ca atare. Copilul tău va avea nevoie să circule și singur sau în compania altor copii, dar fără prezența unui adult, iar pentru ca acest lucru să se întâmple în condiții cât mai sigure, alege o zonă în care se găsesc cât mai multe treceri de pietoni sau semafoare. Iar dacă alegi un cartier de case, verifică dacă există piste de biciclete pe care copilul tău ar putea să le parcurgă pentru a se deplasa dintr-un loc în altul sau pur și simplu, pentru a face mișcare. Totodată, gândește-te și la proximitatea stațiilor destinate mijloacelor de transport în comun. Alege un apartament sau o casă în jurul căreia se află o stație sau mai multe. Așa vei facilita accesul copilului tău la transportul în comun și îl vei încuraja să opteze pentru un stil de viață mai bun pentru că va înțelege că astfel combate poluarea. 

A fi părinte este o responsabilitate. Viața unei copil depinde în mare măsură de felul în care în educi și de condițiile de trai pe care i le oferi. Alege ce e mai bun pentru copilul tău sau pentru viitoarea ta familie și alege conștient în funcție de care sunt cele mai bune opțiuni. Dacă ești în căutarea unei locuințe pentru familia ta portofoliul Kastel Group îți stă la dispoziție cu o multitudine de opțiuni care țin cont de nevoile locative ale unei copil, ale unei familii. Descoperă-l aici

Autor: Beatrice Bungo