Home & Deco

Cum aducem toamna în casele noastre?

Autor Beatrice Bungo Publicat luni, 27 septembrie 2021

Începem să dăm tricourile de vară, tenișii ori sandalele, pe hanorace și pantofi. Toamna își face loc. Îi facem și noi în garderobă, dar și în restul casei. Cum? Schimbând atmosfera din casele noastre, jucându-ne cu decorul, texturile și culorile pentru a fi în ton cu noul sezon.

  1. Schimbări mici, dar de efect, mai ales olfactiv

Sezonul rece a început să își facă simțită prezența? Asigură-te că ești pregătit cu lumânări. O sursă de lumină caldă, esențială pentru a te simți mai confortabil acasă. Așa că dăm la o parte scoicile și facem loc lumânărilor pe masa de cafea din living, în dormitor sau pe birou, pentru că sunt acele elemente de impact, de efect la instalarea sezonului rece. Simte mirosul toamnei și alege lumânările parfumate, cu scorțișoară și mere de pildă.

  1. Mergi pe o cromatică a toamnei chiar și în amenajarea balconului sau a curții de acasă

Te bucuri de existența unui balcon sau a unei terase, ori stai la casă și ai o curte? Dacă da, alege cele mai tomnatice flori, crizantemele. Le găsești în toate culorile acestui sezon și se păstrează foarte bine în exterior. Odată băgate într-un apartament, nu se vor mai păstra. Au nevoie de un sol bine drenat, de lumină naturală, dar se mențin și în penumbră. Vei obține un decor natural și extrem de plăcut, mai ales dacă alegi și niște ghivece potrivite, în culorile superbe ale perioadei.

  1. Dovlecii, frunzele sau castanele sunt parte din decorul specific toamnei

Mergi pe mâna naturii dacă vrei să te ocupi personal de decorul din casa ta. Dacă stai într-o casă cu etaj, poți pune câțiva dovleci colorați pe scări. Dacă sunt copii în casă, implică-i și pe ei în realizarea unor aranjamente pentru masa din living sau pentru bibliotecă. Astfel, vei obține un decor hand-made și veți petrece timp de calitate în familie. Mergeți la cules de castane și frunze, iar la întoarcere, lăsați creativitatea să se manifeste. Idee – ce ziceți de rame foto cu specific de toamnă sau de un tablou cu frunze în cromatica sezonului?

  1. Fă simțită prezența toamnei în fiecare încăpere din casa ta

De cele mai multe ori, când vine vorba de design-ul interior, de schimbările pe care le facem în privința decorului, omitem dormitorul și baia. Fă simțită prezența toamnei în fiecare spațiu din casa ta. Aranjamente cu lumânări în baie, cuverturi noi în dormitor, în cromatica acestui anotimp și vei obține un decor de toamnă per ansamblu, în toată casa.

  1. Asigură-te că ai un stoc de ceaiuri bune

În această perioadă e minunat să ai ceaiuri cu arome plăcute pentru că atât gustul, cât și mirosul lor îți oferă o stare de confort. Sezonul rece ne face să petrecem mai mult timp acasă, așa că sfatul nostru e să te aprovizionezi cu ceaiuri bune pe care să le poți servi în zilele ploioase și mohorâte, în confortul canapelei, cuibărit sub o pătură cărămizie, am sugera noi.

O carte bună, un ceai și o casă în ton cu toamna, pot face minuni într-o zi mohorâtă. Oferă un plus de căldură casei tale la venirea sezonului rece și realizează un decor tomnatic și care să îți asigure confortul necesar pentru a te simți bine acasă la final de zi.

 

Autor: Beatrice Bungo