Home & Deco

Ce modificări poți face în locuință dacă stai cu chirie?

Autor Kastel Group Publicat luni, 11 aprilie 2022
Amenajari interioare de succes by Kastel Group

Ai ales proprietatea în care vei sta în chirie în următoarea perioadă și ți-ai dori să o personalizezi pe placul tău? Poți face asta, fără să bați cuie în pereți sau să aduci modificări cu care proprietarul s-ar putea să nu fie de acord. O chirie poate fi personalizată cu ajutorul unor soluții simple, prin care tu te vei simți mai bine acasă, iar proprietarul nu va avea nicio obiecție la momentul plecării tale. 

Decor sprijinit sau aplicat cu bandă dublu adezivă 

Fără cuie în pereți – e o regulă de aur pe care chiriașii trebuie să o respecte. E condiția pe care trebuie să o respecți, dar care are o alternativă. Poți să îți pui amprenta asupra decorului din chirie cu tablouri sprijinite. Artă contemporană, un colaj cu fotografii din călătoriile în care te-ai aventurat de-a lungul timpului – pot fi subiectul unui tablou care va transforma decorul dintr-o încăpere. Poți pune tablourile pe jos, sprijinite de perete, sau de piesele de mobilier, cum ar fi, comoda din living. O altă soluție ar putea fi banda dublu adezivă. Avantajul ei este că la momentul îndepărtării, tencuiala rămâne.

Texturile sunt soluții prietenoase prin care poți personaliza decorul

Covoarele, draperiile sau cuverturile pot schimba semnificativ decorul într-o locuință. Un element pe care îl poți schimba ușor și pe care îl poți lua cu tine la momentul plecării din chirie, este covorul. Alege textura pe placul tău și dacă simți nevoia, înlocuiește covorul proprietarului cu cel pe care l-ai găsit tu ca fiind ideal. Poți găsi cuvertura perfectă pentru patul din dormitor sau păturile numai bune pentru canapeaua din living. Cu ajutorul lor vei personaliza în mod cert spațiile din noua ta locuință, chiar dacă vorbim despre o chirie. Dacă ai găsit jaluzele în loc de draperii, le poți îndepărta și înlocui cu un suport de galerie ce se montează peste vechile galerii ale jaluzelelor. Cumperi draperia pe placul tău și ai schimbat rapid decorul fără să produci stricăciuni, iar la momentul plecării tale din chirie, poți pune înapoi jaluzelele, fără probleme. 

Fă lumină pe placul tău

Corpurile de iluminat pot schimba atmosfera în orice încăpere. În primul rând datorită design-ului și pe de altă parte, datorită luminii pe care o alegi. Apare însă problema prizelor. Pot fi insuficiente sau localizate unde nu ai nevoie de ele. Alege varianta corpurilor de iluminat pe baterii, cărora le poți găsi locul oriunde dorești, pe noptieră sau în colț lângă canapeaua din living. O altă variantă ar fi luminile cu led pe care le poți aplica pe perete, tavan sau mobilă, folosind banda dublu-adezivă. 

Piese de mobilier de efect

Ai găsit chiria perfectă, dar mobilierul existent este cel strict necesar? Alege piese de mobilier de efect, pe care le poți lua cu tine în momentul mutării. O masă pentru cafea e mereu binevenită în living. Mese metalice, din lemn? Decizia îți aparține, la fel și masa pe care decizi să o achiziționezi și să o iei cu tine la momentul mutării. O bibliotecă de mici dimensiuni sau noptierele sunt acele corpuri de mobilier care aduc un plus felului în care se prezintă noua ta locuință. 

Dă uitării vorba conform căreia, dacă stai în chirie nu poți modifica nimic și trebuie să te conformezi cu stilul de amenajare ales de proprietar. Poți face mici modificări prin intermediul cărora vei reuși să personalizezi proprietatea cât timp locuiești în chirie. Asigură-te doar că modificările pe care vrei să le aduci apartamentului nu produc stricăciuni și că primești permisiunea proprietarului. 

 

Autor: Beatrice Bungo