Home & Deco

Ce facem cu balconul sau terasa pentru a ne bucura de ele chiar și toamna?

Autor Beatrice Bungo Publicat sâmbătă, 4 noiembrie 2023
Sfaturi de toamna pentru balcon sau terasa - Home & Deco - Kastel News

Zilele de toamnă sunt aici, dar asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de ele în aer liber, mai ales dacă suntem fericiții proprietari ai unor imobile cu balcon sau terasă închisă. În casele noastre, la o ceașcă de ceai are loc magia acestei perioade, dar la fel de bine poate avea loc și pe balcon sau pe terasă dacă reușim să amenajăm zone de relaxare pe placul nostru. 

1) Florile fac diferența

Începem cu florile și facem, de fapt, schimbul. De la cele de vară trecem la cele specifice sezonului rece. Printre acestea se numără crizantemele. Pot fi găsite în cele mai frumoase culori de toamnă și atuul lor e că sunt ușor de cultivat în grădină, dar și în ghiveci. Se păstrează foarte bine până la începutul iernii, asta pentru că rezistă foarte bine la temperaturi scăzute. Au nevoie de lumină puțină ceea ce denotă că sunt ideale pe timp de toamnă. Cu ele aducem paletarul toamnei pe balcon sau pe terasa noastră. 

2) Creează o zonă de relaxare 

Toamnă se identifică de minune cu existența unor perne și pături mereu la-ndemână. E sezonul cuibărelilor sub pături pufoase care să ne asigure confortul atât în casă, cât și afară. Dacă dispui de un balcon sau o terasă, prezența pernelor și a păturilor e imperios necesară. Acestea asigură confortul termic, dar și senzația de relaxare deplină după muncă, la un ceai fierbinte și un moment de socializare. Pentru a contribui și mai mult la crearea unei zone de relaxare poți opta pentru un covor tricotat și gros, ideal dacă ai gresie în balcon sau pe terasă. 

3) Folosește lumini de ambianță

Îți recomandăm felinarele. Reprezintă o sursă de lumină de ambianță ideală pe balcon sau pe terasa casei tale. De ce? Pentru că emană o lumină caldă și pentru că se integrează perfect într-un decor specific toamnei. Asigură-te că ai și câteva lumânări cu miros de nucșoară și portocale. 

4) Spune DA jardinierelor

Dacă vrei să te bucuri de un decor de toamnă, crearea unei jardiniere e răspunsul. Crizantemele, erica sau gladiolele merită luate în considerare. Cu ajutorul lor poți avea o jardinieră colorată în paletarul toamnei și te poți bucura de ea până la începutul iernii. Din metal sau din lemn? tu decizi din ce să fie jardiniera, dar ține cont de stilul pe care l-ai abordat în amenajarea întregului balcon sau a întregii terase. 

5) Adu specificul toamnei pe balconul sau terasa ta

Frunzele în culori calde sunt cele mai specifice elemente ale acestei perioade din an. Cu ajutorul lor toamna ajunge și în zona exterioară a casei tale cu ajutorul unei ghirlande bogate în frunze de toamnă ce atârnă de sus, sau cu care poți să împodobești măsuța de cafea. Mai mult de atât, dacă sunt copii în casă, implică-i în realizarea unor ghirlande din hârtie creponată sau cartonată. Lăsați imaginația să dea forme ghirlandelor. 

Trebuie să ne bucurăm de fiecare spațiu de la noi de acasă, indiferent de anotimp. Toamna vine la pachet cu o vreme mohorâtă sau cu ploi, dar și cu timp numai bun de petrecut în confortul caselor noastre. Dacă reușim să creăm un mediu plăcut pe balcon sau pe terasă toamna poate fi savurată și din aceste locuri. 

Autor: Beatrice Bungo