Home & Deco

7 modalități simple prin care aduci modificări de impact asupra decorului de acasă

Autor Beatrice Bungo Publicat luni, 19 septembrie 2022
Modificari de impact asupra decorului de casa - Home & Deco - Kastel News

Adesea simțim nevoia să facem schimbări în casele noastre. Prin intermediul unor modalități simple, reușim să ne transformăm casa într-una mai primitoare și în ton cu ceea ce ne dorim în prezent. Kastel Group te inspiră în următoarele rânduri cu idei prin care vei schimba felul în care arată casa ta cu ușurință și fără să cheltui prea mulți bani. 

Oferă atenție holului

Este primul loc cu care interacționăm atunci când ajungem acasă. Surprinzător este și cea mai neglijată încăpere din casele noastre, în materie de amenajări. Din fericire, un suport nou de chei și o oglindă deasupra pantofarului, pot face minuni. A venit și sezonul cald, așa că ai putea schimba și preșul din fața casei cu unul mai îndrăzneț cromatic. Iar dacă simți că nu e suficient, schimbă cuierul vechi de pe perete pe unul metalic sau din lemn. 

Schimbă texturile din dormitor

Este spațiul din casă în care e cel mai ușor să faci modificări. De ce? Pentru că texturile sunt cele mai multe în această încăpere și tot ele se găsesc pe suprafețe mari. Se schimbă cu ușurință și odată produse modificările, vor avea un impact uriaș asupra designului din dormitor. Alege o nouă cuvertură pentru pat, schimbă draperiile cu unele potrivite pentru sezonul cald și plusează cu un baldachin. Vei aduce vara acasă, în dormitorul tău. 

Tapițează sau retapițează 

Rămânem în zona modificărilor ce implică texturile, dar ne mutăm în living, în zona de luat masa ori în biroul de acasă. Îți place canapeaua din living, dar ai vedea-o în alte culori? Retapițeaz-o. Procedează la fel cu fotoliul din zona de birou. Poți tapița și scaunele pe care le folosești pentru locul de luat masa. De ce ai schimba piesele de mobilier, dacă sunt unele de calitate și vrei doar să obții o altă înfățișare a acestora. 

Schimbă utilitatea unor spații din casă cu ajutorul tapetului

Vrei să evidențiezi o zonă din living ca fiind un loc în care cei mici se joacă, ori vrei să delimitezi un colț din living ca fiind biroul de acasă? Cel mai ușor poți face asta aplicând un tapet pe perete. Vei schimba design-ul în încăpere și îi vei oferi la costuri mici și cu ușurință o a doua utilitate. 

Accesorizează baia și oferă-i o nouă înfățișare

În general, ne dorim o baie simplă, care să aibă un sistem de ventilație funcțional sau un geam, obiecte sanitare de calitate și ne oprim aici. Baia poate fi accesorizată extrem de ușor, prin elemente care o pot schimba radical. Înlocuiește agățătoarele clasice cu o scară de decor sprijinită de perete. Schimbă setul de prosoape și ține cont de anotimpul de afară atunci când le cumperi pe cele noi. Iar dacă vrei să faci o schimbare radicală pentru că ți se pare anostă gresia sau faianța, vopsește-le. Paletarul cromatic îți stă la dispoziție, așa că lasă imaginația și bunul gust în design interior să iasă la iveală. 

Sporește spațiul din încăperi și creează un design diferit cu ajutorul oglinzilor

Oglinzile au puterea de a modifica enorm un spațiu. În primul rând dau senzația de mărire a unei încăperi, iar în al doilea rând, pot fi obiecte de decor. În hol, dormitor sau în living, atârnate pe perete sau doar sprijinite, decizia îți aparține, iar impactul lor asupra design-ului va fi notabil. 

Schimbă corpurile de iluminat

Schimbă-le pe cele de pe noptiera din dormitor, cu altele, sau folosește lumini aplicate pe perete. În living, lângă bibliotecă, poți instala un corp de iluminat înalt care în mod evident va avea un efect vizibil asupra decorului. Tot cu ajutorul luminilor poți schimba radical stilul din casa ta. Poți merge pe varianta industrială și poți atârna luminile în fiecare încăpere. 

Avantajul acestor modificări este că sunt ușor de făcut, la costuri mici, dar sunt de impact. Vorbim de mici schimbări care au capacitatea de a modifica design-ul din casele noastre mai mult decât ne-am putea imagina. Vom obține un acasă altfel, dar în care ne vom simți și mai bine.  

Dacă te-ai hotărât să faci schimbările mult dorite și ai nevoie de un credit de nevoi personale, intră pe Bankata. Aici poți compara sute de credite și îl poți alege pe cel potrivit ție și schimbărilor pe care vrei să le faci. Bankata este un comparator de credite eficient și rapid, unde poți aplica din confortul casei tale pentru creditul și banca dorite.

Autor: Beatrice Bungo