Home & Deco

5 roluri pe care le poate juca un balcon în casa ta

Autor Kastel Group Publicat marţi, 22 noiembrie 2022
5 roluri ale balconului tau - Home & Deco - Kastel News

Deții o proprietate care are și un balcon? Închis sau deschis, spațios sau îngust, tu alegi care să îi fie rolul în a te simți cât mai bine acasă. În următoarele rânduri venim și cu niște idei care s-ar putea să te inspire în optimizarea sau regândirea spațiului din proprietatea pe care o deții. 

Balconul dressing

Ai nevoie de mai mult spațiu de depozitare, iar dormitorul are deschidere spre un balcon îngust și închis? S-ar putea ca ideea de mai mult spațiu pentru hainele tale să îți surâdă. De cele mai multe ori balconul dormitorului este destul de mic ca și suprafață și nefiind accesibil din zona de living, ne bucurăm mai puțin de existența lui. Acesta e și motivul pentru care, îți propunem să gândești optim acest spațiu. Poți alege varianta unui mobilier incorporabil pe care să îl faci la comandă pentru balconul tău sau poți să te folosești de ce îți propune această încăpere. Ai putea amenaja un dressing în stil industrial. Lasă pereții la vedere și alege elemente de mobilier din lemn. Plusează în a ajunge cu adevărat în zona industrială, cu stative sau cuiere din metal. Alege în același context și elementele de iluminat, și nu uita, cablurile care atârnă se acceptă și chiar e indicat să fie lăsate la vedere dacă ai ales stilul industrial.  

Balconul tip bar

Este indicat a fi amenajat în cazul celor care iubesc socializarea și obișnuiesc să fie gazdele unor seri cu vin și povești. În cazul acestui gen de balcon, se pot face minuni și ne putem bucura de el fie închis, fie deschis. Ar trebui doar să decizi dacă vrei sau nu să te bucuri de el indiferent de condițiile meteorologice ori de anotimp. Ai nevoie de o tejghea sau o insulă amenajată în mijlocul balconului și de câteva scaune de bar. Poți alege o poliță de metal rabatabilă, care e și practică. Și dacă tot vine vorba de practic, mai ai nevoie de un dulap în care să ții vesela pentru serile de socializare. Uite așa scapi de grija locurilor aglomerate din oraș, te simți confortabil și te bucuri de cei cu care îți face plăcere să îți petreci timpul liber. 

Balconul transformat în bucătărie

Dacă ai o bucătărie cu o suprafață destul de mică și te bucuri de existența unui balcon amplasat tocmai lângă, îți recomandăm regândirea spațiului. Un balcon poate fi transformat foarte ușor într-o extensie a bucătăriei. Vei obține mai mult spațiu și nu te vei confrunta cu mirosul de mâncare intens simțit într-o încăpere de mici dimensiuni. Iar dacă raționamentul tău constă în faptul că vrei să obții mai mult spațiu și ești dispus să sacrifici bucătăria căreia îi atribui o importanță mai mică dacă nu vrei să petreci mult timp gătind, poți proceda altfel. Transformi balconul în bucătărie, iar spațiul destinat acesteia îl folosești și amenajezi după bunul plac atribuindu-i un alt rol. Contează ca la final să obții confortul de care ai nevoie la tine acasă. 

Biroul cu lumină naturală 

Ai epuizat spațiul din casă ori pur și simplu, vrei un birou mereu aerisit și luminat natural, un birou în care să te simți productiv? Balconul e soluția. E încăperea care se pretează poate cel mai bine pentru a lucra de acasă. Ești într-un spațiu diferit de dormitor sau living și asta înseamnă că te vei simți mai puțin distras de mediul confortabil pe care ți-l oferă munca remote. Totuși, nu te vei simți închis. Biroul este una dintre cele mai bune întrebuințări pe care am putea să o alegem pentru un balcon. Găsește o masă de birou practică și un scaun confortabil și nu uita că acesta va fi locul în care îți vei desfășura munca și iarna, dar și pe timpul sezonului cald. Așa că te sfătuim să instalezi un aer condiționat și dacă nu ai deja, un calorifer. 

Refugiul pentru relaxare

De ce ai nevoie pentru a te relaxa? Muzică, o carte bună, un desert delicios, o pânză dacă te pasionează desenul sau pictura. Oricare dintre acestea își găsesc loc pe balconul tău, unde îți poți amenaja refugiul pentru relaxare. Amenajează-ți propriul spațiu de relaxare în funcție de ce îți place să faci în timpul tău liber. Dacă vrei să te bucuri de lectură, amenajează o mini bibliotecă pe balcon, sau poate vrei un spațiu în care să poți medita ori unde pur și simplu, la final de zi, vrei să te răsfeți cu ceva dulce și muzică bună, în timp ce stai tolănit pe o canapea plină de perne. 

Atmosferă plăcută, un refugiu sau utilitate? Ce vrei să îți ofere acest spațiu din casă? Dacă răspunzi la această întrebare, vei înțelege de ce ai nevoie și vei ști care e soluția potrivită pentru balconul tău, sau pentru oricare altă încăpere. Iar dacă ai nevoie de ajutor, suntem aici cu idei și dispuși să ne ocupăm de amenajarea oricărui spațiu din casa ta.

Autor: Beatrice Bungo