Home & Deco

3 stiluri de amenajare care s-ar putea să te convingă să regândești decorul din casa ta

Autor Kastel Group Publicat marţi, 18 octombrie 2022
Design-Bedroom

Sunt o mulțime de stiluri de amenajare. Alegem unul în funcție de preferințele noastre estetice sau de stilul de viață, iar rezultatul ne va face să ne simți într-adevăr acasă în locuința noastră. Dacă te preocupă rafinamentul, stilul de viață modern, ori ești fanul motivelor florale, s-ar putea să te identifici cu unul dintre stilurile de amenajare pe care ți le vom prezenta în următoarele rânduri. 

Stilul contemporan

Se identifică prin multe caracteristici cu cel modern. Diferența dintre cele două stiluri constă în specificul celui contemporan de a folosi piese de mobilier sau de decor cu unghiuri proeminente. Una dintre particularitățile acestui are în vedere materialele din care sunt confecționate piesele de mobilier, și anume, polipropilena, un material din plastic ușor, dar rezistent. Sticla sau metalul se identifică și ele cu stilul contemporan. Este unul dintre stilurile pe care le descoperim în hotelurile recent amenajate, în care baia este separată de dormitor prin pereți de sticlă. Paleta de culori specifică acestui stil este bazată pe negru, gri sau alb, pe culori neutre. Este un stil care s-ar putea să fie pe placul tău dacă ești o persoană care ține pasul cu trendurile și capabilă să facă schimbări cu ușurință, ori dacă te preocupă integrarea tehnologiilor inovatoare în viața ta, chiar și acasă. 

Stilul glam

Putem spune că este stilul ideal pentru cei care iubesc eleganța și rafinamentul. Texturi fine, cum este catifeaua, lumina caldă și elementele metalice aurite sunt specifice acestuia. Extravaganța este termenul care îl definește. Aceasta se regăsește prin piese de mobilier care sunt antice sau imită aspectul antichizat. Oglinzile mari și piesele de mobilier impunătoare se regăsesc în locuințele amenajate în stilul glam. În ceea ce privește culorile, acestea se caracterizează prin intensitate. Verdele smarald sau albastrul regal oferă eleganță spațiilor. Candelabrele sau mobilierul din lemn masiv sunt piese care nu pot lipsi dintr-o casă amenajată în stilul glam. 

Stilul shabby chic

Are un farmec aparte care constă în alăturarea mai multor imprimeuri sau texturi. Chiar și în a împrumuta câte ceva din mai multe stiluri de amenajare. Shabby chic se bazează mult pe motive florale și piese de mobilier recondiționate sau care au un aspect vintage. Culorile specifice acestui stil sunt pastelate, tocmai pentru a se îmbina de minune cu aspectul vintage despre care aminteam în cazul mobilierului. Într-o casă amenajată în stilul shabby chic vei găsi în mod cert un pat cu o tăblie elaborată și care imită un model floral, o canapea cu imprimeuri florale sau o cuvertură matlasată și delicată la atingere, în timp ce măsuța de cafea din living va fi ornată cu un material brodat sau care are franjuri. Este un stil elegant, dar puțin nonconformist, mulți spunând că este un stil romantic și extrem de primitor. 

Elegant, romantic sau în ton cu schimbările? Tu alegi ce te reprezintă mai degrabă și care stil de amenajare ți se potrivește. Dacă vrei să îți amenajezi casa într-unul din aceste stiluri și vrei să te bucuri de un rezultat notabil fără să fi pierdut din timpul tău, alege serviciile Kastel Group și lasă amenajarea casei tale în mâinile unor specialiști. 

Autor: Beatrice Bungo