Investițiile în turism se dovedesc a fi o alegere tot mai bună în România. Țara noastră e plină de locuri superbe. Natura a fost darnică, istoria ne-a lăsat orașe bogate în bijuterii arhitecturale pe care merită să le descoperim. La munte, la mare, în rural sau urban? Ai din ce alege în materie de locuri ideale pentru a face turism imobiliar. E important doar să știi care sunt zonele cu potențial și să o identifici pe cea potrivită pentru bugetul tău și planul pe care îl vrei realizat. Kastel Group îți prezintă o parte din avuția României în materie de zone în care turismul imobiliar se dovedește a fi o investiție bună pe termen lung.
Ruralul din județele Brașov și Sibiu
Cele două județe se bucură de zone de-a dreptul pitorești. Relieful este de partea lor. Cele două orașe reședință de județ și existența stațiunilor montane sunt printre cele mai evidente atuuri ale județelor Brașov și Sibiu. Dincolo de ceea ce atrage turiștii români și străini în aceste locuri, aducem în față tradiția și liniștea ruralului. Satele din județul Brașov, mai cu seamă cele săsești sunt un loc ideal pentru a te refugia de forfota urbanului. Timpul pare că stă în loc prin tradițiile păstrate și prin arhitectura caselor. Viscri este unul dintre cele mai bune exemple pentru turismul rural apreciat atât de turiștii români, cât și de cei străini. Asta pentru că satul a reușit să își păstreze autenticitatea. Localnicii au realizat că sunt privilegiați cu arthitectura aparte, că este un atu să locuiești într-o zonă pitorească. Astfel, au ales să conserve identitatea locului fie prin propriile puteri, devenind antreprenori la ei acasă sau oferind investitorilor posibilitatea de a fructifica zona din punct de vedere turistic prin vânzarea caselor săsești. Porumbacu de Sus sau Porumbacu de Jos din județul Sibiu oferă și ele o panoramă superbă asupra munților și o experiență pentru fiecare turist care ajunge aici. Avantajul ambelor județe constă în accesibilitatea în achiziția de case vechi de la săteni pe care să le recondiționezi. În ciuda faptului că restaurările implică costuri ceva mai mari, investitorii din aceste județe se bucură de venituri considerabile la scurt timp după. Într-o lume agitată în care tot mai mulți dintre noi vrem să ne refugiem în liniște și simplitate, escapadele în ruralul românesc sunt tot mai căutate.
Patrimoniul religios al României
Bucovina este regiunea în care turismul imobiliar este susținut de patrimoniul religios de care se bucură această zonă. Este regiunea în care românii vin pentru multitudinea de lăcașe de cult. Printre mănăstirile Bucovinei se numără faimoasa moștenire lăsată de Ștefan cel Mare, acum mai bine de 500 de ani. Mănăstirea Voroneț se află printre lăcașele cu care România se mândrește, fiind inclusă în Patrimoniul UNESCO și supranumită „Capela Sixtină a Estului”. Mănăstirile și bisericile din această zonă sunt renumite pentru stilul moldovenesc pe care îl au și care presupune îmbinarea elementelor gotice, bizantine și regionale. Bucovina merită vizitată și pentru frumusețea peisajelor, pentru diferențele de cultură și pentru bucătăria din această zonă, cea care reprezintă unicitate la nivelul țării noastre. Borșul de sfeclă, alivanca sau tochitura bucovineană, toate ajung să impresioneze până și românii ajunși în această regiune. Pentru cei care caută oameni ca odinioară, Bucovina îi are. Formată din orașe de mici dimensiuni și comune multe, Bucovina este zona turistică în care vrei să construiești o casă de lemn specifică locului.
Locul în care devii una cu liniștea naturii
Delta Dunării este pentru cei îndrăgostiți de natura dezlănțuită. România se bucură de raritatea pe care Delta o reprezintă în Europa. Se întinde pe o suprafață uriașă, de peste 5.700 km², fiind a treia ca mărime din Europa și pe locul 22 la nivel mondial. Găzduiește ecosisteme naturale acvatice și terestre și este parte din patrimoniul UNESCO. În Delta Dunării sunt întâlnite 30 de habitate protejate la nivel european, dintre care 8 sunt protejate și întâlnite doar în țara noastră. Delta are încă nevoie de dezvoltare, asta pentru că atât în privința protejării habitatului natural, cât și la nivelul patrimoniului arhitectural din micile orașe, precum și în privința unităților de cazare, zona este prea puțin exploatată și îngrijită așa cum ar merita să fie. Zona de uscat din Delta Dunării este de doar 10%. Cele mai multe unități de cazare ce facilitează turismul sunt deținute de oamenii locului care primesc turiștii în gazdă, semn că locul reprezintă un potențial pentru investitorii dornici să aducă turismul imobiliar la un alt nivel într-o zonă unică în România și Europa, căutată de turiști.
România abundă în locuri superbe, în zone în care turismul se dovedește a fi una dintre cele mai bune afaceri. Stațiunile montane și cele de pe litoral prezintă o ofertă uriașă care reușește să satisfacă cererea. În schimb, există mai multe regiuni care prezintă interes pentru turiștii români și nu numai, dar care încă nu au fost saturate. Sunt zone spre care merită să te îndrepți dacă vrei să investești și să îți fructifici veniturile prin turism.