Home & Deco

5 sfaturi de luat în calcul atunci când îți amenajezi baia

Autor Kastel Group Publicat luni, 11 octombrie 2021
Amenajarea baii

Băile se consideră a fi cele mai problematice spații când ne apucăm de amenajarea unei locuințe. Nu e de mirare, dacă ne gândim că vorbim despre o încăpere menită să fie funcțională și în care menținerea unui mediu curat este un aspect extrem de important. Indiferent că amenajăm o baie într-o locuință nouă sau renovăm baia unei proprietăți locuite deja, trebuie să ținem cont de anumite aspecte esențiale pentru ca această încăpere să se mențină bine în timp. În următoarele rânduri, Kastel Group îți prezintă 5 sfaturi pe care merită să le iei în calcul atunci când îți amenajezi baia.

  1. Ventilația

Este unul dintre cele mai importante aspecte, atunci când amenajăm o baie. Dacă nu există ventilație, riscăm să ne punem sănătatea în pericol. Baia este acea încăpere dintr-o locuință, în care aburii și umezeală sunt mai mereu prezente și sunt factori care favorizează apariția mucegaiului. Pentru a fi siguri că nu ne confruntăm cu această problemă, trebuie să avem un sistem de ventilație electric și eficient, ori o baie cu fereastră.

  1. Pune preț pe hidroizolația din baie

Hidroizolația din baie este la fel de importantă precum problema ventilației. Sunt detalii tehnice de care trebuie să ținem cont și să ne ocupăm de ele înainte de a ne apuca de amenajări sau alte renovări ce țin de designul interior. Protejează toate suprafețele care pot fi sau sunt în contact direct cu apa. Protejează-ți baia împotriva inamicului numărul 1 – umiditatea. Există o mulțime de tehnici și produse. Cel mai des folosite fiind membranele hidroizolante pentru pereți și pardoseală, cu ajutorul cărora poți fi sigur că baia ta nu va fi afectată de umiditate.

  1. Băile au nevoie de un mobilier de calitate

Orice spațiu am amenaja într-o locuință, ne dorim să ne mulțumească pe termen lung și să se mențină la aceeași calitate mult timp. Merită să punem preț pe mobilierul pe care îl alegem pentru baia noastră. Ține cont de faptul că mobilierul din baie ajunge cel mai des să fie în contact cu apa și poate fi ușor deteriorat dacă nu facem alegeri potrivite. Evită mobilierul din materiale precum PAL-ul sau MDF-ul înfoliat. Acestea funcționează ca un burete ce absoarbe apa, cea pe care o folosim des în acest spațiu. Alege mai degrabă piese de mobilier din MDF vopsit sau un mobilier tratat anti-umezeală.

  1. Vopseaua pentru faianță – o opțiune foarte accesibilă când renovezi o baie

Ai achiziționat o proprietate locuită deja, cu o baie mai puțin de placul tău? O poți renova mai ușor decât ai crede, dacă alegi să nu demontezi plăcile ceramice și să le vopsești. E una dintre cele mai ieftine opțiuni de schimbare a design-ului într-o baie și cea mai practică atunci când nu vrei să faci renovări capitale. Vopseaua poate fi o soluție și pentru gresia din baie. Există vopsele speciale, care se pretează și pentru pardoseală.

  1. Spune NU plăcilor de gresie lucioase

Evită finisajele lucioase când vine vorba despre pardoseala din baie. Suprafața de pe jos ar fi bine să fie una mată pentru că astfel, dacă intră în contact cu apa, nu va deveni alunecoasă și nu vei risca să te accidentezi. În schimb, poți merge pe varianta unor plăci lucioase pentru faianță, fără nicio problemă.

Curată, perfect funcțională și amenajată pe placul nostru– așa vrem să ne știm baia.  Fii sigur că nu vei întâmpina probleme de ordin sanitar în baia locuinței tale și că ești mulțumit cu felul în care se prezintă. Iar dacă ai nevoie de ajutor, nu ezita să ne cauți. Prin serviciul Kastel Property and Facility Management îți poți vedea baia sau întreaga proprietate așa cum ți-o imaginezi tu. Ținem cont de toate preferințele tale în materie de design, suntem atenție la detalii și dornici să optimizăm fiecare spațiu în funcție de nevoile tale pentru ca la finalul lucrărilor de amenajare, să te simți acasă în noua locuință.

Autor: Beatrice Bungo